Ezt az igen egyszerű ételt nagyon könnyű elkészíteni és szinte minden háziasszonynak kötelező is tudnia. Hozzávalók: 1,5 kg burgonya,15 dkg parasztkolbász 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika, 1 paradicsom 5 ek. olaj, 1 ek. pirospaprika 1 kk. őrölt kömény, 1 dl tejföl Elkészítése: Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk. Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, ...