A bőr tökéletes sminkelése



Világos porcelánbőr, sötétvörösre vagy élénk rószaszínre festett száj - a legendás hollywoodi filmcsillagok klasszikus arca.

A feltűnő színek az egyenletes, hibátlan bőrön érvényesülnek leginkább. Akit a természet nem áldott meg ilyennel, sminkeléssel kiigazíthatja a hibákat. A smink alapját a bőr típusa szerint kiválasztott hidratáló krém képezi. A finom, filmszerű krémrétegen könnyebben és egyenletesebben eldolgozható az alapozó.

Elkerülendő, hogy a reggeli smink a nap folyamán elkenődjön, az alapozás során mindig figyelembe kell venni az arcbőr típusát. A zsíros bőrűek számára kapható olajmentes vagy matt termékek, magukba szívják a felesleges zsiradékot. A normál és a kevert bőrre hidratáló, a száraz bőrre különlegesen erős folyadékpótló hatású krém ajánlott. Az alapozó fedőhatása a termék púder- és pigmenttartalmától függ. Az ideális, a bőrtípushoz és a sminkhatáshoz legjobban illő krémet csak kipróbálás útján találhatjuk meg. Ugyanez érvényes a krém színárnyalatára is. A kiválasztásnál mindig a bőr alapszínéhez igazodjunk, a krém színe vagy ezzel megegyező, vagy egy árnyalattal világosabb legyen.

A vörös foltokkal, kitágult hajszálerekkel tarkított archoz semleges bézs árnyalat illik. A sötét árnyékok és az apró pattanások eltüntethetők, ha a bőrt alapozás után még egyszer átkenjük vagy világosabb fedőkrémmel kezeljük. Utóbbit óvatos kis ütögetésekkel vagy finomszálú ecsettel vigyük fel a bőrre.

Az alapozás rögzítésére egyszerű púder a legalkalmasabb, mert mind szivaccsal, mind pamaccsal könnyen szétteríthető. A világosra sminkelt arcnál különösen nagy szerepet játszik a rúzs helyes megválasztása. Ezt vastag ecsettel, kontúrozás nélkül, bőkezűen vigyük fel a szájra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba