Courtney titka: 3 nap fogyózás, 1 nap lazítás

„Tizenkét kilót fogytam, miközben egyáltalán nem szenvedtem - állítja Courtney Love. - Igaz, minden negyedik napon kicsit elengedhettem magam - majdnem 600 kalóriát is ehettem ebédre illetve vacsorára.”

Az énekesnő - aki nem tagadja, hogy hajdan nem csak a jó ételeket, hanem az italt sem vetette meg - nem szedett vissza egyetlen dekát sem, ezt pedig a 3+1 napos módszerrel magyarázza.

Reggeli

Dinnyés müzli
Már este áztasson be 2 dkg zabpelyhet 4 evőkanál tejbe. hagyja reggelig állni. Majd forgassa bele 1 pohár joghurtba, s kockázzon hozzá 25 dkg sárgadinnyét.
Vagy
Szedres szendvics
Pirítson meg 2 szelet barna tósztkenyeret. Keverjen ki 5 dkg natúr túrót csipet őrölt fahéjjal, kenje a kenyérre. Rakjon a tetjére 20 dkg szedret
Vagy
Uborkás szendvics
Kenjen meg vékonyan mustárral 2 szelet barna pirított tósztkenyeret. Fektessen rá 1-1 hajszálvékonyra vágott sovány sajtot, s karikázzon rájuk 5-5 dkg kígyó uborkát

Tízórai/uzsonna

- Keverjen el teáskanálnyi mustárral 5 dkg túrót, kenjen meg vele egy szelet extrudált kenyeret, s fektessen rá egy szelet sovány sonkát. Egyen mellé 2-3 szem retket is.
Vagy
Reszeljen le 10 dkg zellert és 1 kisebb almát. Forgassa egy pohár joghurtba. Ízesítse sóval, borssal és 2 teáskanálnyi friss citromlével.
Vagy
Egy-egy alma, banán, 25 dkg dinnye, 20 dkg szeder/málna

1. nap

Ebéd
Cukkínis spagetti
Főzzön ki 5 dkg spagettit enyhén sós vízben. Pucoljon meg és aprítson össze 1 gerezd fokhagymát, 1 szál újhagymát és 1/2 csokor bazsalikomot. Reszeljen le 25 dkg cukkínit. Forrósítson fel teáskanálnyi olajat, dobja rá a fokhagymát és a cukkínit. Sózza meg enyhén, majd pirítsa meg. Adja hozzá az újhagymát, a bazsalikomot. Szűrje le a tésztát, forgassa össze a raguval. Ízesítse pár csepp citrommal és teáskanálnyi reszelt citromhéjjal. Tegyen a tetejére maréknyi rukolasalátát és teáskanálnyi reszelt parmezánsajtot.
Kalória: 368

Vacsora
Sonkás dinnyesaláta
Pucoljon meg és vágjon össze 25 dkg sárgadinnyét és 1 szál újhagymát. Facsarja ki fél narancs levét. Keverje el evőkanálnyi tejszínnel, sóval, borssal és őrölt chilivel.
Béleljen ki egy tálkát salátalevelekkel, tegye rá a dinnyét, majd öntse le a dresszinggel. Csíkozzon fel 5 dkg sovány füstölt sonkát, és tegye a dinnyére. Egy szelet rozskenyeret ehet mellé.
Kalória: 347

2. nap

Ebéd
Csirkés zöldségtál
Pucoljon meg és aprítson össze 20 dkg krumplit, 10 dkg zöldbabot, 10 dkg sárgarépát, 5 dkg zellert, 5 dkg pórét és 10 dkg csirkemellfilét. Főzzön fel 4 dl húslét 1 babérlevéllel, teáskanál olívaolajjal és csipetnyi őrölt szerecsendióval. Ha forr, tegye bele a zöldségeket. Fedő alatt főzze 10 percig, majd adja hozzá a húst. Újabb 10 perc után vegye le a tűzről. Tálaláskor szórjon a tetejére vágott bazsalikomot. Csak nagyon enyhén sózza, borsozza.
Kalória: 375

Vacsora
Juhsajtos tésztasaláta
Főzzön ki 5 dkg orsótésztát enyhén sós vízben. Kockázzon fel 2 paradicsomot, 1/2 paprikát és 15 dkg uborkát. Karikázzon fel 1 szál újhagymát. Zúzzon össze 1 gerezd fokhagymát. Keverjen el 2 teáskanál ecetet, teáskanálnyi olívaolajat, sót és borsot. Fogassa össze a paradicsommal, a fokhagymával és az újhagymával. Szűrje le a tésztát, és adja a paradicsomos dresszinghez. Ezután tegye rá a paprikát és az uborkát. Enyhén sózza, borsozza. Reszeljen rá kevés Feta-sajtot. Szórja meg vágott petrezselyemmel.
Kalória: 364

3. nap

Ebéd
Paradicsomos hal
Pároljon meg 5 dkg barna rizst. Vágjon össze 1 gerezd fokhagymát 1 fej vöröshagymával és 1/2 zöldpaprikával együtt. Húzza le 2 paradicsom héját, és kockázza fel. Forrósítson meg teáskanálnyi olívaolajat. Kapassa meg benne a paprikát, a fokhagymát és a hagymát. Adja hozzá a paradicsomot. Ízesítse sóval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel. Hagyja szottyadni fedő alatt további 10 percig. Ekkor fektessen a serpenyőbe egy 10-15 dekányi tengeri halfilét, és párolja 6-8 percig. Tálaláskor szórjon a tetejére vágott petrezselymet.
Kalória: 371

Vacsora
Körtesaláta sajtos krutonnal
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Közben pucoljon meg 1/2 fejes salátát, reszeljen le 10 dekányi sárgarépát, vágjon apró kockára 1 körtét és 1 fej hagymát. Keverjen ki 1 pohár joghurtot 2-3 teáskanálnyi friss citromlével, teáskanál mustárral, sóval és borssal. Vágjon négybe egy teljes kiőrlésű tósztkenyeret. Szórja meg 3 dkg reszelt sajttal, és tegye 5 percre a sütőbe. Közben forgassa össze a dresszinggel a salátát, a répát, a körtét meg a hagymát.
A krutonnal tálalja.
Kalória: 368

4. (jutalom) nap

Ebéd
Borjósült karalábéval
Aprítson össze 1 szár újhagymát és 1 fej karalábét. Dobja teáskanálnyi olajra. Sózza enyhén, majd öntse fel bő 1/2 dl húslével. Ízesítse 2 evőkanál tejszínnel, darabka citromhéjjal és őrölt szerecsendióval. párolja össze kb. 3-5 percig, közben dobjon rá 1/2 csokor bazsalikomot.
Fűszerezzen be 15 dkg borjúszeletet, és teáskanálnyi olajon süsse mindkét oldalán szép pirosra. Ha szükséges, locsolja meg sütéskor kevés fehér borral.
Készítsen 20 dkg krumpliból gondolatnyi vajjal és sovány tejjel pürét. Szedje tányérra a karalábét és a krumplit, majd ültesse tetejére a húst.
Kalória: 540

Vacsora
Tükörtojásos szendvics
Vágjon össze 2 szem paradicsomot, 2 szál újhagymát és 1 gerezd fokhagymát. Utóbbi kettőt dobja teáskanálnyi olajra. Vegye ki a serpenyőből, és tartsa melegen. Dobja a szaftra a paradicsomot, és süsse meg. Szedje ki ezt is, s tartsa melegen.
Ezután teáskanálnyi olajon süssön 2 tükörtojást. Sózza, borsozza.
Pirítson meg 2 szelet barna tósztkenyeret, tegye rá a hagymát és a paradicsomot, majd a tükörtojást. Szórja meg a tetejét uborkasalátával.
Kalória: 556

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba