Gyilkos üdítőitalok!

Ez a „lassan ölő méreg” főképp az igen trendi üdítőkben lelhető fel. A bennük lévő szóda az, mely súlyos problémákat okoz, - a karbonsavnak, vagy foszforsavnak köszönhetően.

Az üdítőkben lévő szénsav kalcium veszteséget okoz a csontokban, egy 3 lépéses folyamat során:

1. A szénsav irritálja a gyomrot.
2. A gyomor felhasználja az egyetlen, számára elérhető anyagot, a kalciumot, hogy lebontsa a szénsavat.
3. A vérben csökken a kalcium mennyisége, vagyis a csontokban lévő tartalékból pótolja azt. Ennek következtében az agy és az izomzat működése jelentősen csökken.

A történetnek azonban még nincs vége. Az üdítőitalok másik problémája, hogy foszforsavat is tartalmaznak. Ez nem egyenlő a szénsavval, mely tulajdonképpen széndioxidmix vízzel. A foszforsav viszont ugyanúgy csökkenti a szervezet kalciumtartalékát.

Ergo: az üdítőitalok gyengítik a csontjaidat!

1. A szénsav csökkenti a csontokban lévő kalcium mennyiségét.
2. A foszforsav is csökkenti a csontokban lévő kalcium tartalékot.
3. Az üdítőitalok, mint italok, helyettesítik a kalciumtartalmú italalternatívákat, mint a tejet és a vizet. Ezek nem kalciumbombák, de azért tartalmaznak kalciumot.

Diabétesz flaskából felhörpintve

A helyzet csak romlik, ha az üdítőitalhoz még cukrot is hozzáadnak. A cukor, mely folyadékban bomlik, hamar bekerül a véráramba, ahol a nagyobb mennyiségben való jelenléte hatására, a szervezet működést serkentő jeleket küld a hasnyálmirigybe. A hasnyálmirigy azonban nem tud különbséget tenni a kis és a nagy adag között, így annyi inzulint lök a szervezetbe, amennyit csak tud, azért, hogy megakadályozza az idegek sérülését az oxidáció hatására.

Azonban a hasnyálmirigynek ezen túlműködése súlyos következményekkel jár. Az inzulin hatására a szervezet csökkenti a vérben lévő tesztoszteron mennyiségét és leállítja annak további termelését is. A tesztoszteron férfi és nő számára egyaránt az a hormon, mely a kalciumtartalomért felelős a csontokban. A tesztoszteron mennyiségét növelheted pl. súlyemeléssel, de ha emellett masszív mennyiségben cukros italokat fogyasztasz, a szervezeted sosem fog kalciumot adni a csontjaidnak.

Végeredmény: cukorbetegség is kialakulhat.

Rák a palackban

2005 tavaszán a kutatások arra az eredményre jutottak, hogy komoly összefüggés van a nyelőcső rákos megbetegedése és a szénsavas üdítők között. Bár a kutatás továbbra is zajlik, vannak tények, melyek már ismertté váltak:

1. Szódát iszol.
2. Ettől böfögni kezdesz - a savakra való reflex.
3. A böfögés savat visz a nyelőcsövedbe, mely sérüléseket okoz.
4. A sérülés rákos sejteket termelhet.

Az üdítőital cégek természetesen titkolóznak ezen - az egyébként kutatás nélkül, logikus észjárással is kikövetkeztethető - eredmények ellen és gondoskodnak róla, hogy italuk egészen más eredményeket tudjon felmutatni a közérdek számára. Természetesen a rákos megbetegedésekre való utalást igyekeznek minél inkább távol tartani marketingreklámjaik során. Ugyanakkor kivédhetetlen, hogy az „üdítőitalok+nyelőcsőrák” keresés eredménye az interneten több száz oldal.

A keresés eredménye arról is tudósíthat, hogy 2 generációval korábban még ismeretlen volt a szénsav hatására keletkezett betegség, ma azonban nagyon is gyakori. Nézd csak meg a nyelőcsőrákban megbetegedett emberek növekvő tendenciáját!  Néhány alaptény:

1. A vérsejtek mechanikus rongálása nagy szerepet játszik a rákos megbetegedésekben, ezért van az, hogy pl. az azbeszt tüdőrákot okoz.
2. Az üdítőitalok savat okoznak és ezzel nem csak a gyomor, de a nyelőcső egészségét is veszélyeztetik. Mennyi a túl sok? Nos, a kutatások szerint az amerikaiak már nagyon-nagyon messze mentek a limit határán.
3. A savak erős vérsejt mutációt okoznak, mely által nő a szabadgyökök mennyisége is a szervezetben.

Ez nem egy ellenkampány a nagy üdítőgyárak ellen, csupán a tény a szénsavas italokról!

A túlzott szénsavas üdítőital-fogyasztás ölhet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba