Hétvégi hidroterápia

Ha a szaunát és a gőzkamrát hideg zuhannyal vagy úszással váltogatja, megvalósul a hidroterápia lényege, ugyanis a gyors hőmérséklet-változás serkenti a vér- és nyirokkeringést. A szaunában vagy a gőzkamrában persze a salakot is kiizzadja, ami tovább fokozza a méregtelenítést.



Sok edzőteremnek van szaunája és gőzfürdője. Optimális, ha a helyi központban ez a kettő egymás mellett van. Ne feledje azonban, hogy a böjtös étrend miatt szédülést okozhat a hirtelen hőmérsékletváltozás, ezért lassan sétáljon az egyiktől a másikig. Ha kiadósat akar úszni, először ezt tegye meg.

Ha oka van rá, hogy a méregtelenítő programnak ezt a részét délután hajtsa végre, akkor legalább két órának kell eltelnie az utolsó étkezés után, amikor elkezdi. Vegyen le minden ékszert, és a lehető legkevesebb ruhát hagyja magán.

Töltsön 5-10 percet a gőzben, utána ússzon 1-2 hosszt. Néhányszor ismételje meg. Ha nincs medence, hideg zuhannyal hűtse le magát, és pihenjen pár percet, mielőtt újra bemegy a szaunába vagy gőzkamrába. Egész idő alatt igyon sok vizet. Gyengéden törülközzön meg, utána feküdjön le pihenni, mielőtt felöltözne és hazamenne.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba