Kérsz egy barackot?
Jól ki kell használni az őszibarack vagy a kajszi szezonját! Ezekből a gyümölcsökből isteni sütemények készíthetők, de önmagában bepuszilva is mennyeiek...
Barackos rétesholdak
Hozzávalók:
2 nektarin vagy kajszi
liszt
2-3 réteslap (fagyasztott)
porcukor
citromfű
A mogyorós tejszínhabhoz:
2 dl tejszín,
1 csomag habfixáló,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg pirított, reszelt mogyoró
Elkészítés:
A réteslapokat felolvasztjuk, liszttel beszórt deszkán kicsit megnyújtjuk, majd sütiforma segítségével félholdakat szaggatunk belőlük. Ezeket aztán egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, és megszórjuk porcukorral. A barackokat közben megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót is, és egy tálkába öntjük. A félholdakat a barackszeletekkel együtt tányérokra rendezzük, ízlés szerint megszórjuk porcukorral és citromfűvel díszítjük. Még finomabb, ha tejszínhabbal kínáljuk.
Barackos rétesholdak

2 nektarin vagy kajszi
liszt
2-3 réteslap (fagyasztott)
porcukor
citromfű
A mogyorós tejszínhabhoz:
2 dl tejszín,
1 csomag habfixáló,
1 csomag vaníliás cukor,
5 dkg pirított, reszelt mogyoró
Elkészítés:
A réteslapokat felolvasztjuk, liszttel beszórt deszkán kicsit megnyújtjuk, majd sütiforma segítségével félholdakat szaggatunk belőlük. Ezeket aztán egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, és megszórjuk porcukorral. A barackokat közben megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral keményre felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót is, és egy tálkába öntjük. A félholdakat a barackszeletekkel együtt tányérokra rendezzük, ízlés szerint megszórjuk porcukorral és citromfűvel díszítjük. Még finomabb, ha tejszínhabbal kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése