Langyos újburgonyasaláta pirított császárhússal és reszelt tormával
Hozzávalók (2 adag)
1/2kg újkrumpli
2 fokhagymagerezd
1 babérlevél
3 szár újhagyma, felkarikázva
5dkg húsos császárszalonna
kis darab friss torma
Öntet:
2ek fehérborecet
2tk citromlé
6ek jó minőségű olívaolaj
1kk juharszirup, vagy méz
só, bors
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, felkarikázzuk (ha nagyon apró szemű, egyben hagyjuk).
Az egész fokhagymagerezddel és babérlevéllel ízesített sós vízben, fedő alatt puhára pároljuk.
Közben összekeverjük az öntetet: a fehérborecethez adjuk a citromlét és a sót, elkeverjük (ez azért fontos, mert a só később nem oldódna fel). Hozzáadjuk a juharszirupot (vagy mézet), majd lassan, állandó keverés mellett hozzáadjuk az olívaolajat, hogy sűrű, homogén emulziót kapjunk.
Amikor a krumpli megfőtt, kissé lehűtjük, majd ráöntjük az öntetet, hogy egy részét beszívja. Összeforgatjuk a felkarikázott újhagymával. A császárszalonnát felkockázzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük.
Tálaláskor friss tormát reszelünk rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése