Mi a boldog ember titka?




Az igazán boldog emberek kezükbe veszik sorsuk és kedélyállapotuk irányítását!


1. Van merszünk belevágni az ismeretlenbe
Agyunk nemcsak a káros, hanem a túl nagyravágyó vagy kockázatos dolgok ellen is félelemérzéssel védekezik. A boldogsághoz azonban fel kell oldani a félelem görcseit. Hogyan? Ugorj fejest a mélyvízbe! Tehát igenis jelentkezz arra a remek hirdetésre, igenis állj szóba idegenekkel, és hagyd, hogy átfusson rajtad a félelem! Meglátod, ha túl vagy az elhatározáson, nem aggaszt többé sem az esetleges kudarc, sem a rád szakadó hatalmas siker.

2. Azt csinálják, amit szeretnének

Húszéves korára az ember azon kapja magát, hogy miközben a fülébe kollégák, barátok, családtagok és a média disszonáns kara búgja, mit hogyan kell tennie, saját akarata teljesen elsorvad. Emlékezz vissza, minek örültél kislánykorodban a legjobban! A pszichológusok szerint ugyanis hattól tizenkét ves koráig a legszanadabb az ember; ekkor még női mivolta sem kerül előtérbe. Órákig gyönyörködtél a formás kavicsokban? Habzsoltad a krimiket? Rajta, próbáld újra!

3. Nem adják fel az egyéniségüket másért
A nők, amint megtalálják életük párját, hajlamosak beletemetkezni a másik világába, és ezzel saját egyéniségük elmosódik. Kompromisszumokra persze mindenképpen szükség van egy párkapcsolatban, de éned teljes megtagadása hosszú távon lelki meghasonláshoz vezet.

4. Tudomásul veszik a rosszat is

Mindenkit érnek csapások az életben. Bárkivel megeshet, hogy elhagyja a szerelmese, vagy elveszíti egy családtagját. Nagy hibát követsz el, ha ilyenkor nem fogadod el a szomorúságodat. Ne hidd, hogy a boldogság azt jelenti: mindig fülig ér a szád! Mondogasd magadnak: szeretnék vidám lenni, de most nem tudok. A fájdalom ugyanolyan mulandó dolog, mint az eufória.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba