Mustáros csirke
Ínyenceknek és a különlegességet kedvelőknek.
Hozzávalók:
fél kg csirkemell
3 fej hagyma
1 evőkanál olaj
só, bors,
1 pohár tejföl
1-2 evőkanál mustár
esetleg petrezselyem-, zellerzöld
1 leveskocka és köretnek rizs
Elkészítése:
A hagymát kockákra, a csirkét kb. 2x2 cm-es darabokra vágom. A hagymát az olajon megfonnyasztom, sóval és egy pici vízzel, hogy több leve legyen (mintha pörköltet készítenénk), majd beleteszem a husit, elôször megkapatom a külsejét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a husit.
Ha forró a víz, mehet bele a leveskocka. Amíg ez fôdögél - vagy akár elôtte - felteszem a rizst is fôni. Mire kész, kész a husi is.
Ha puha, a tejfölbe belekeverem a mustárt, majd a húsra öntöm, kettôt rottyantom, és már kész is. (Ha túl hígnak találod a levét, keverhetsz a tejfölbe egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen. Ekkor egy picit tovább kell fôzni, de csak egy-két perccel.)
Hozzávalók:
fél kg csirkemell
3 fej hagyma
1 evőkanál olaj
só, bors,
1 pohár tejföl
1-2 evőkanál mustár
esetleg petrezselyem-, zellerzöld
1 leveskocka és köretnek rizs
Elkészítése:
A hagymát kockákra, a csirkét kb. 2x2 cm-es darabokra vágom. A hagymát az olajon megfonnyasztom, sóval és egy pici vízzel, hogy több leve legyen (mintha pörköltet készítenénk), majd beleteszem a husit, elôször megkapatom a külsejét, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a husit.
Ha forró a víz, mehet bele a leveskocka. Amíg ez fôdögél - vagy akár elôtte - felteszem a rizst is fôni. Mire kész, kész a husi is.
Ha puha, a tejfölbe belekeverem a mustárt, majd a húsra öntöm, kettôt rottyantom, és már kész is. (Ha túl hígnak találod a levét, keverhetsz a tejfölbe egy kis lisztet, hogy sűrűbb legyen. Ekkor egy picit tovább kell fôzni, de csak egy-két perccel.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése