Paprikás krumpli
Ezt az igen egyszerű ételt nagyon könnyű elkészíteni és szinte minden háziasszonynak kötelező is tudnia.
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya,15 dkg parasztkolbász
2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika, 1 paradicsom
5 ek. olaj, 1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt kömény, 1 dl tejföl
Elkészítése:
Az újburgonyát hideg vízbe tesszük, héját lekaparjuk, utána jól megmossuk, az apróbbakat egyben hagyjuk a többit kettévágjuk. A kolbászt pár pillanatra vízbe mártjuk, - így könnyebben lehúzzuk a bőrét, - majd felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomot pár pillanatra szűrőkanállal forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és cikkekre vágjuk.
Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kolbászt, a fokhagymát, a pirospaprikát, az őrölt köményt, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük.
Hozzáadjuk az újburgonyát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, megsózzuk, lefedjük, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
Tálaláskor a tetejére kevés tejfölt teszünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése