Fasírtlasagne

Fasírtlasagne
Hozzávalók:
1 szikkadt zsemle
75 dkg sertéshús vagy pulykacombfilé
15 lasagnelap
5 dl szűrt húsleves
2 piros húsú paprika
4 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
10 dkg parmezán

őrölt bors
1 csokor bazsalikom
3 kiskanál pirospaprika
50 dkg koktélparadicsom

A forma kikenéséhez: olaj

Elkészítés

A zsemlét egy kevés langyos vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a hússal együtt finomra daráljuk. A lasagnelapokat 2 percre a forrásban lévő levesbe dobjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy vekniformát 9 darabbal kibélelünk.

A paprikákat kicsumázzuk, húsukat hosszú szeletekre vágjuk, 2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk, majd a serpenyőből kiemeljük.

A visszamaradt olajon a lehéjazott, finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd kihűtjük, és a húsmasszába keverjük. A tojásokat beleütjük, a reszelt sajt kétharmadát beleszórjuk, sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és a pirospaprikával fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.

A massza harmadát a bélelt formába simítjuk, a sültpaprika-szeletekkel, majd 2 előfőzött lasagnelappal befedjük. Erre jön a következő harmadrész hús, újabb paprikaszeletek és 2 lasagnelap. A maradék hússal, paprikával és tésztával zárjuk a rétegezést, azután a formát 200 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk (légkeveréses sütőben 180 °C), és a vagdaltat kb. 50 perc alatt megsütjük.

Közben a megmosott, félbevágott paradicsomokat a maradék olajon egy kissé megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikomlevelekkel fűszerezzük.

A kész fasírtot egészben egy hosszúkás tálra borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A sült paradicsommal körülrakva, a maradék parmezánnal megszórva, bazsalikommal díszítve adjuk az asztalra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

Krémes méhcsípés

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel