Krémes almatorta

A tésztához:
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál túró
reszelt citromhéj
só
A töltelékhez:
4 nagy alma
citromlé
3 tojás
1 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük. A kinyújtott tésztával kibélelünk egy tortaformát úgy, hogy 4 cm pereme maradjon. Ráfektetjük a citromlével meglocsolt almaszeleteket, és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Majd a felvert tojáshoz keverjük a tejszínt és a cukrokat, és a tetejére öntjük. Tovább sütjük még 20 percig, amíg szép aranyszínű lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése