4 hasznos tipp őszi napokra

Az ősz a legsokszínűbb évszak. Gondoljunk csak a fák, bokrok levelei által nyújtott színorgiára. Az is igaz viszont, hogy szinte ugyanez a sokszínűség jellemzi az "őszi betegségeket", az ez idő tájt jelentkező tüneteket, a feszültséggel teli napokat.



Ilyenkor novemberben már a langyos, bágyadt napsütésnek is örülünk, mert ebben az időszakban már gyakran előfordul hajnali fagy és köd. A fák már lehullajtották leveleiket. De a hónapról mégse a közelgő tél jusson eszünkbe, hanem használjuk ki az esőmentes napok nyújtotta időszakokat. Sétáljunk és kiránduljunk jó nagyokat. Töltődjünk fel ilyenkor is energiával.

Fogyasszunk minél több paradicsomot, paprikát és gyümölcsöt. Töltsük fel jól szervezetünket természetes vitaminnal, ásványi anyaggal. Kirándulásaink alkalmával gyűjtsünk minél több csipkebogyót. Az abból főzött teával készüljünk föl a vírusok támadásaira. Sajnos az influenza minden évben "megtalál" bennünket, és akinek gyenge az immunrendszere, azt sokkal könnyebben leveszi a lábáról.

Rossz időjárás esetén a rosszkedv is hamarabb utolér bennünket. Ilyenkorra már a nyaralásnak szinte az emlékét is elfelejtettük. Rohanás, kapkodás, túlfeszített életmód és máris telve vagyunk feszültséggel. Sajnos a bennünket ért hatásokat nemigen tudjuk megváltoztatni, de idegrendszerünket, lelkületünket fel tudjuk vértezni.

A tartós feszültség lemeríti a szervezet magnéziumraktárait, ezért folyamatos utántöltés szükséges. A magnéziumkúra alkalmas a fokozott szellemi és fizikai igénybevétel legyőzésére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba