A gyertyák melegséget árasztanak.


Meghitt hangulatot varázsolnak a borús, sötét estéken, kellemes illattal töltik be a lakást. A gyertyák ősszel és télen a legkeresettebb lakberendezési termékek közé tartoznak. Barátságosabbá teszik otthonunk minden részét a fürdőszobától a hálóig. Néhány ötlettel lakásunk igazi díszévé válhatnak.

Mécses, zselés, illatos, úszó: különféle nagyságú és alakú gyertyák közül válogathatunk. Míg régen a világítás volt a fő funkciójuk, ma már inkább díszként használjuk. A nappaliba válasszunk a fal színéhez harmonizáló, nagyobb darabokat! Tehetjük formás üvegbe, pohárba, őszi terményekkel díszített tál közepébe, de potpurival körbevéve is rendkívül mutatósak. Kaphatunk az évszak jelképeihez illő gyertyákat, például ősszel tök és fa formájút, télen fenyő alakút.

Az étkezőben se feledkezzünk meg róluk, rakjuk az asztal közepére! Hangulatosabbá teszik a vacsorákat, sőt a baráti beszélgetéseket is.

A hálószobát feldobja egy-egy piros vagy narancssárga darab. Szív alakú gyertyákat is helyezhetünk a lakás ezen részébe. Az aromamécsesek még romantikusabbá varázsolják a szobát. A meghitt hangulatot kellemes illatú olajmécsessel fokozhatjuk. A hálószoba ékessége lehet egy olyan kovácsoltvas alap, amelyre akár 5-15 mécses is ráfér.

A fürdőszobában a lazításhoz hozzájárulhat egy-egy illatos gyertya. A sókristály mécsesek az egészséget támogatják. Egy vízzel megtöltött, különleges formájú tálba tegyünk úszógyertyákat. Az összeset meggyújtva gyönyörű látványban lehet részünk, ráadásul felkorbácsolják a szenvedélyt.

Ne feledjük, hogy a gyertya rendkívül veszélyes, ezért az éghető tárgyaktól tegyük biztonságos távolságba! Tároljuk hűvös helyen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba