Libacomb gyömbéres szilvamártással
Hozzávalók
4 db libacomb
4 evőkanál olaj
30 dk vöröshagyma
2 db savanykás alma
1 db narancs
1 db gyömbérgyökér
25 dk aszalt szilva
200 ml csirkehúsleves alaplé
250 ml száraz fehérbor
2 evőkanál méz
őrölt koriander
ízlés szerint só, bors
4 db libacomb
4 evőkanál olaj
30 dk vöröshagyma
2 db savanykás alma
1 db narancs
1 db gyömbérgyökér
25 dk aszalt szilva
200 ml csirkehúsleves alaplé
250 ml száraz fehérbor
2 evőkanál méz
őrölt koriander
ízlés szerint só, bors
A libacombokat mossuk meg, csepegtessük le, töröljük szárazra, majd sóval, borssal fűszerezzük. Egy sütőben való sütésre is alkalmas serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk, majd kivesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A hagymát, narancsot, almát meghámozzuk, felkockázzuk, és a serpenyőbe tesszük a megmaradt zsiradékhoz.
A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük és az asztalszilvával együtt szintén a serpenyőbe tesszük. Az anyagokat összepirítjuk, majd felöntjük az alaplével, a borral, és hozzáadunk még kb. 250 ml vizet is. A kiszedett libacombokat újra beletesszük és a sütőserpenyőt lefedve az előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Vegyük ki a húst, és tartsuk melegen. Vegyünk ki néhány alma, hagyma és szilvadarabot a díszítéshez, a többit turmixoljuk össze. Ízesítsük a mártást mézzel és korianderrel, majd adjuk újra hozzá a kivett darabokat.
Tálaláskor öntsük a mártást a libacombokra. Köretként például a gnocchi is remekül passzol hozzá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése