Flambírozott habos fagyi bomba



Hozzávalók: a fagyibombához: 10 dkg méz, 15-15 dkg cukrozott aszalt gyümölcs és mandula, 7,5 dkg pisztácia, 12 dkg cukor, 8 tojás, csipetnyi só, 4 dl tejszín; az öntethez: 80 dkg sárga­barackbefőtt, 2 evőkanál Grand Marnier likőr; a habhoz: 8 tojásfehérje, csipetnyi só, 8 dkg cukor s 2 evőkanál Grand Marnier likőr.

1. A mézet meglangyosítjuk. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A pisztáciát és a mandulát megpirítjuk, 5 dkg cukorral megszórjuk, majd kevergetve enyhén karamellizáljuk, végül kihűtjük.
2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
3. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat, a cukros pisztáciát és mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk.
4. A barackokat a lével és a likőrrel turmixoljuk. A habhoz a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, sima krémet kapunk. Tálaláskor a fagyibombát kiborítjuk a formából, a habbal mindenhol bekenjük, és a felületére villával csíkokat húzunk. Meleg sütőben 3-4 percig sütjük, míg a hab színt kap, majd azonnal kivesszük. A likőrt megmelegítjük, a habra öntjük, és meggyújtjuk (flambírozzuk).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba