Flambírozott habos fagyi bomba
1. A mézet meglangyosítjuk. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A pisztáciát és a mandulát megpirítjuk, 5 dkg cukorral megszórjuk, majd kevergetve enyhén karamellizáljuk, végül kihűtjük.
2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk a mézet, és addig verjük, míg sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.
3. A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat, a cukros pisztáciát és mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk.
4. A barackokat a lével és a likőrrel turmixoljuk. A habhoz a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, sima krémet kapunk. Tálaláskor a fagyibombát kiborítjuk a formából, a habbal mindenhol bekenjük, és a felületére villával csíkokat húzunk. Meleg sütőben 3-4 percig sütjük, míg a hab színt kap, majd azonnal kivesszük. A likőrt megmelegítjük, a habra öntjük, és meggyújtjuk (flambírozzuk).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése