Hogyan győzd le a zöldszemű szörnyet?

Hiába vagy te a legszuperebb barátnő, ha megérint a féltékenység, akkor szinte biztos, hogy előkerül a kibírhatatlanabb éned is. Eláruljuk, hogyan kontrollálhatod a féltékenységet, és hogyan mentheted meg a kapcsolatodat is.




Azonosítsd a probléma gyökerét!

Ha valami bosszant, tedd fel a kérdést: az ő viselkedése az, ami bánatot okoz neked, vagy a saját bizonytalanságod miatt vergődsz kétségek között? A féltékenység gyakran akkor jelentkezik, amikor megoldatlan ügyek vagy önértékelési problémák nyomasztanak. Ha alacsony az önbecsülésed, gondolkodj egy kicsit, miért van ez így! Ha a mélyen gyökerező dilemmáid múltbéli tapasztalatok miatt gyakorolnak hatást a kapcsolatodra, muszáj lesz megosztanod vele is a sérelmeidet.

Töltsd fel magad önbizalommal!

A magabiztosság a legvonzóbb jellemvonás, amit birtokolhatsz, és ha nagyszerűen érzed magad a bőrödben, kevésbé valószínű, hogy fenyegetettséget érzel a kapcsolatban. Az önbizalmadat egyszerű dolgokkal is fejlesztheted: készíttess új frizurát, szerezz be egy csodás magas sarkút, írd le az összes jó tulajdonságodat, vagy kérd meg a szerelmedet, hogy emlékeztessen rá sűrűn, miért és mivel ejtetted rabul a szívét!

Engedd el a volt kapcsolatok emlékeit!

Ha az előző barátod megcsalt, természetes, hogy bizalmatlanabb, gyanakvóbb vagy a következővel. De soha ne vádold a mostani kedvesed az exed hibái miatt! A negatív gondolataid befolyásolják, hogy viszonyulsz hozzá, és egy idő után még el is űzheted őt a rigolyáiddal. Komolyan gondold át, hogy tett-e a pasid valami rosszat, és ha nem, akkor igyekezz elfelejteni a régi fájdalmakat!

Ragaszkodj a valósághoz!

Egy partin vagytok, a pasid egy csinos csajjal csacsog, még a testbeszéde is egy kicsit flörtölősnek tűnik. Máris zagyvaságokat fantáziálsz, mielőtt tisztáznátok a helyzetet. Semmi esetre se csinálj jelenetet, fogd vissza magad, és légy reális annak fényében, hogy ez a beszélgetés mennyiben jelent veszélyt rátok! Vajon tényleg kockázatos, ha hagyod őket diskurálni, vagy csak egy ártatlan csevejről van szó?

Összpontosíts a jelenre!

Miközben azon jár az agyad, hogy milyen volt a párod az előző éjszakai bulin, vagy mi történhetett tegnap este, amikor későig bent maradt az irodában, szem elől veszted a lényeget: a jelent. Élvezd azt, ami most, az adott pillanatban megadatik! Fogadd el, mindig lesznek körülmények, amiket nem irányíthatsz (mint például a múlt), és hagyd, hogy a dolgok a saját medrükben menjenek! A pasid tuti nem fog tudni ellenállni könnyed és laza énednek…

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba