Úszógumi? Bontsa le krumplival!

Tévedés, hogy a krumpli hizlal. Ellenben tele van C-vitaminnal, cinkkel és káliummal. Ráadásul kiválóan laktat. Sandra Bullocknak bejött.



Zsírszegény szárnyassal kombinálva a krumplinál kevés jobb fogyasztószert találni. És legalább tudod, hogy mit eszel – állítja a világhírű filmsztár, Sandra Bullock. Ha tényleg ennek köszönheti bombázó alakját, érdemes követni!

1. nap

Ebéd
Paradicsomos csirkesült
Mosson meg és kockázzon fel 30 dkg paradicsomot. Karikázzon fel 1 szál póréhagymát, 5 dkg kígyóuborkát, és keverje össze 2 evőkanálnyi jól lecsurgatott konzerv kukoricával. Tegye bele a paradicsomot is, és ízlése szerint sózza, borsozza. Mosson meg, majd töröljön szárazra 15 dkg csirkemellfilét, sózza, borsozza.

Verjen fel egy tányérban egy tojásfehérjét, és törjön össze külön 1 dekányi kukoricapelyhet. A húst először forgassa meg a fehérjében, majd utána a pehelyben. Teáskanálnyi olajon mindkét oldalán süsse barnára. A salátával tálalja.
Készítsen mellé 10 dkg krumpliból krumplipürét is.
Kalória: 350

Vacsora
Krumplitál
Sikáljon meg jól 25 dkg krumplit, és vágja cikkekre. Aprítson össze fél csomag újhagymát. Forrósítson fel teáskanálnyi olajat, és dobja rá a krumplit. Süsse aranybarnára, közben sózza, borsozza. Ha már szép a színe, öntse fel 1 dl vízzel, és fedő alatt párolja jó 5 percig. Majd vegye le a fedőt, és főzze el a levét. Csepegtessen le 15 dkg konzerv gombát, és melegítse össze a krumplival. Kóstolja meg. Ha kell, sózzon, borsozzon utána. Kockázzon fel 10 dkg pulykamellsonkát, és forgassa a krumplihoz.
Kalória: 300

2. nap

Ebéd
Currys csirke
Pucoljon meg két répát, 25 dkg krumplit, és 1 fej hagymát. Valamennyit aprítsa össze. Kockázzon fel 10 dkg pulykamellfilét. A húst dobja teáskanálnyi forró olajra, és süsse meg. Vegye ki az edényből, szórja meg sóval, borssal és kurryvel, s tartsa melegen.

Dobja a répát, a hagymát és a krumplit a sütőlébe. Ha szereti, akkor tegyen rá még sót, borsot és curryt. Öntse fel 1 1/2 dl zöldséglével, forgasson bele 5 dkg mélyhűtött borsót, és fedő alatt kis tűzön párolja 12-15 percig. Majd tegye bele a pulykamellet, forrósítsa össze, és keverjen hozzá fél pohár joghurtot.
Kalória: 350

Vacsora
Sült krumpli
Sikáljon meg jól egy nagyobb szem krumplit, és sós vízben főzze félpuhára. Szűrje le, vágja félbe. Egy teáskanállal vájja ki a közepét úgy, hogy a szélén kb. 1.5 cm maradjon. Ízlése szerint sózza, borsozza. A kivájt krumplit keverje össze fél csokor vágott snidlinggel, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, és 10 dekányi darált pulykasonkával. Ezzel töltse meg a krumplit, szórja meg a tetejét reszelt parmezán sajttal, és kikent sütőedényben tolja 6-8 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Kalória: 300

3. nap

Ebéd
Csirke egytál
Forraljon fel 4 dl csirkelét. Pucoljon meg 20 dkg krumplit, 1 szál pórét, 2 sárgarépát és 30 dkg kelkáposztát. Majd ha a lé forr, tegyen bele 15 dkg csirkemellfilét, adja hozzá az összevágott zöldséget, ízesítse kevés friss kakukkfűvel. Fedő alatt főzze 15 percig. Akkor vegye ki a húst, vágja csíkokra, és tegye vissza az edénybe. Ízesítse sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
Kalória: 350

Vacsora
Pulykamell krumplipürével
Kockázzon fel egy fej hagymát, 25 dkg krumplit és 20 dkg sárgarépát. A hagymát párolja meg fél teáskanálnyi vajon. Dobja rá a krumplit és a répát. Sózza, borsozza, majd öntse fel 2 dl húslével. Lefedve főzze 18-20 percig. Ekkor öntse le a levét, de fogja föl. A répát és a krumplit kevés lével és 2 evőkanálnyi tejjel törje össze, és keverje ki. 10 dkg füstölt pulykamellsonkával tálalja.
Kalória: 350

4. nap

Ebéd
Sült krumpli fűszeres salsával
Jól sikáljon meg fél kiló krumplit, és párolja meg. Vágjon apró kockára 2 paradicsomot, karikázzon fel 1 póréhagymát. Mindkettőt párolja meg teáskanálnyi olajon. Keverjen hozzá 2 evőkanálnyi vágott friss zöldfűszert. Ízesítse még sóval, borssal és gondolatnyi chilivel. Vegyen 10 dkg csirkejavát, kockázza fel és keverje a paradicsomhoz. Szűrje le a krumplit. A felét hámozza meg, és tegye el vacsorára. A maradékot pedig héjastól kockázza fel, és keverje össze a felvágottas paradicsommal.
Kalória: 350

Vacsora
Krumplis csirkefelfújt
Vegye elő a délről megmaradt krumplit. Pucoljon meg 15 dkg sampion gombát, mindkettőt vágja össze. Kenjen ki vékonyan egy sütőformát, és simítsa bele a zöldségeket. Keverjen ki 2 evőkanál tejet 2 evőkanálnyi tejföllel, sóval, borssal, és fél teáskanálnyi vágott kakukkfűvel. Öntse a krumplira. Fűszerezzen be 15 dkg csirkemellfilét. Kikent serpenyőben mindkét oldalán süsse szép barnára, majd vágja ujjnyi csíkokra. Keverje a gombás krumplihoz. Karikázzon rá egy paradicsomot, szórja meg dekányi reszelt parmezán sajttal, és tolja 10 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Kalória: 300

5. nap

Ebéd
Röszti csirkeraguval
Kockázzon fel 1 fej hagymát, vágjon össze 15 dkg csirkemellfilét, 20 dkg sampiongombát és 2 kisebb paradicsomot. Pucoljon meg 15 dkg krumplit, és reszelje durvára. Sózza, borsozza. Forrósítson teáskanálnyi olajat bevonatos serpenyőben, formáljon pogácsát a krumpliból, és süsse meg mindkét oldalát barnára. Szedje ki, tartsa melegen. Dobja a serpenyőbe a hagymát és a húst, süsse barnára, adja hozzá a gombát és a paradicsomot, sózza borsozza. Öntse fel 1/2 dl húslével. Fedje le, és párolja 3-5 percig. Ekkor adjon hozzá teáskanálnyi étkezési keményítőt. Tálaláskor szórja meg a tetejét vágott petrezselyemmel.
Kalória: 350

Vacsora
Virslis krumplisaláta
Főzzön meg 20 dkg krumplit héjában. Ha megpuhult, húzza le a héját, és karikázza fel. Kockázzon fel 2 paradicsomot, 1 hagymát és mindkettőt dobja teáskanálnyi forró olajra. Pár perc után öntse fel 1 dl húslével. Keverjen hozzá teáskanálnyi mustárt, majd tegye bele a paradicsomot is. Vegye le a tűzről, hagyja kicsit hűlni, majd öntse a krumplira. Ízlése szerint sózza, borsozza. Vágjon össze 1/2 csomag snidlinget, és keverje el evőkanálnyi joghurttal. Karikázzon fel fél csomag retket és 15 dkg kígyóuborkát, és forgassa össze a dresszinggel. Ha kell, sózza, borsozza. Karikázzon bele 1 szál baromfivirslit.
Kalória: 300

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba