Német diétaszenzáció! Fogyjon alvás közben!


Zsírt égetünk el alvás közben, s így fogyunk is. Persze csak akkor, ha ezt nem zavarjuk meg semmivel. Például egy szénhidrátban gazdag vacsorával.



Miért veszélyes a későn elfogyasztott szénhidrát? Mert bőséges inzulint hív elő, amely viszont megakadályozza, hogy elalvás után aktivizálódjon a növekedési hormon, s kinyissa a zsírraktárakat. Ezért aki régóta szeretne lefogyni, ám sehogyan sem sikerül neki, próbálja ki ezt az inzulinszétválasztó diétát. A siker garantált!

Hogy ez így túl szép? Gondoljon csak a medvére. Amikor téli álmát alussza, szervezete takarékos üzemmódra vált, s közben elégeti zsírtartalékait, hogy fenntarthassa életfunkcióit. A testmeleg fenntartásához, a légzéshez és a keringéshez is energiára van szükség. Hasonlóan működünk mi is. De csak akkor, ha az esti kenyerezés miatti magas inzulinszint nem tolja el öt órával (!) a zsírégetés beindulását.

Hogyan táplálkozzon helyesen?

1. Reggelizzen kizárólag szénhidrátokat.

2. Ebédnél nincs szükség a szétválasztó étrendre, az izmok szinte minden szénhidrátot és fehérjét fölvesznek. Ilyenkor a szervezet felpörgeti az inzulinreceptorok aktivitását, így a zsírsejteknek nem jut semmi.

3. Vacsorája legyen fehérjében gazdag, szénhidrátban pedig szegény. Utóbbiról le is mondhat. Ezzel nagymértékben elősegíti a zsírraktárak megcsapolását. Lehetőleg délután 5 és 7 óra között egyen utoljára - így a lefekvésig még lesz elég ideje arra, hogy emésztőrendszere nyugalomba kerüljön. Ilyenkor a vércukor-, inzulin- és vérzsírszint is alacsonyra süllyed. És (ez a lényeg) kiadja a parancsot a növekedési hormonnak: lépj akcióba! Ha tévézés, olvasás közben nassol, vagy csak gyümölcsöt eszik, megzavarja ezt a folyamatot. És lőttek a fogyásnak! Vacsorázzon hát időben, egyen sok tejterméket, halat, szárnyast, tojást, tenger gyümölcseit!

Fontos a mozgás is!

A túlsúlyosak szervezet kevesebb növekedési hormont termel. De soha sem késő! Aki sportolni kezd, és tudatosan mozgatja, építi izmait, kikerülhet a 22-es csapdájából.

Feküdjön le korán!

Általában másfél óra kell az elalvás után ahhoz, hogy a növekedési hormon működésbe lépjen. Tehát minél korábban fekszik le, s minél többet alszik, annál több zsírt égethetnek el a hormonok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba