Természetes szépségreceptek

A téli hidegben bőrünk és hajunk egyaránt "szenved", gyakran kiszárad, ezért különösen gondos ápolást érdemel. A legtöbb háztartásban megtalálható hozzávalókból jó hatású pakolásokat, lemosókat készíthetünk mindig frissen.

Szőlős-citromos pakolás

Ez a keverék a tág pórusú, vízhiányos bőrnek lesz áldás: a citrom és a tojássárga  összehúzó hatású, a szőlőlé puhít és hidratál. Nem mellékesen, a citromlé a bőr sötétebb foltjait is világosítja.

Nyomjuk ki 3-4 nagyobb szőlőszem levét, csepegtessük hozzá egy negyed citrom levét és adjunk hozzá annyi tojásfehérjét, hogy ne legyen teljesen vízszerű az anyag. Kenjük az arcunkra, hagyjuk 20 percig hatni, majd langyos vízzel mossuk le. Használjunk utána könnyű hidratáló krémet.

Avokádós fejbőrnyugtató

A hajpakolást száraz fejbőrűeknek és száraz hajúaknak ajánljuk, a természetes olajok kíméletesen visszazsírozzák a bőrt és fényt adnak a hajnak. Azok, akiknek zsírosodásra hajlamos a hajtövük, csak a haj hosszára kenjék fel a krémet.

Egy fél avokádót pürésítsünk, keverjünk hozzá egy egész tojást és két evőkanál búzacsíraolajat. A hajtincseket szétválasztva először a fejbőrre kenjük fel a keveréket, majd oszlassuk el a haj hosszán. Húzzunk a fejünkre zuhanysapkát és fél óráig hagyjuk hatni a pakolást, ezután langyos vízzel mossuk le, és kímélő samponnal mossunk hajat.

Zabpelyhes bőrradír

Az elhalt hámsejteket természetes anyagokkal is eltávolíthatjuk a bőrünkről. Ehhez vegyünk egy maréknyi natúr zabpelyhet és őröljük meg kávédarálóban, vagy törjük meg mozsárban. Facsarjuk rá egy fél citrom levét és adjunk hozzá egy teáskanál mézet. Fél óráig hagyjuk az arcunkon a bőrradírt, majd nedves vattapamaccsal, körkörös mozdulatokkal masszírozva távolítsuk el.

Banános-tejszínes pakolás

A száraz, érzékeny, ráncosodó bőr csodaszere, tele vitaminokkal és természetes zsírokkal. Egy fél érett banánt nyomjunk szét villával, keverjünk hozzá egy evőkanál tejszínt. Kenjük az arcunkra a pakolást, 15-20 perc múlva langyos vízzel mossuk le, majd hideg vízzel öblítsük át a bőrünket.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba