15 dolog, amit az orgazmusról tudnod kell

Mindenki beszél róla, mindenki akarja, de sokan még maguknak sem merik bevallani, nem tudják igazán, mi is valójában az orgazmus – a fázisait pedig végképp nem ismerik. Összegyűjtöttük a legfontosabb tényeket a szexualitás csúcspontjáról.

amit az orgazmusról tudnod kell
15 dolog, amit az orgazmusról tudnod kell

1. Alapok

Az orgazmus görög szó, amelynek jelentése szenvedély, ösztön. A szexuális élvezet csúcspontját jelenti, ahol a szexuális feszültség ritmikus összehúzódásokká válik. Az orgazmust mindenki máképpen éli át. Egyes nők hullámszerű örömérzetről beszélnek, amibe beleborzong a testük, mások egy kéjes remegésről számolnak be, és megint mások azt mondják olyan érzés, amely az összes testrészükre kihat.

2. A női orgazmus 4 fázisa

1. fázis: Az izgalom szakasza tarthat néhány másodpercig, de akár órákig is. Ilyenkor gyorsul a szívverés és megduzzadnak a szeméremajkak.
2. fázis: A platófázis a legnagyobb feszültség szakasza. A plató szó tetőt, magas szintet jelöl. Az itt tapasztalt érzések, a kellemes izgalom végig megmaradnak az aktus során. Figyelem! A legtöbb nő sokkal tovább tartózkodik ebben a fázisban, nekik ugyanis hosszabb előjátékra van szükségük. Férfiak! Legyetek türelmesek!
3. fázis: A orgazmus fázis a valódi csúcspont. A nőknél általában ezt a hüvelyfal öt összehúzódása jelöli, egymástól kb. 0,8 másodpercnyi időkülönbséggel. A férfiak esetében 8 alhasi izomzati összehúzódás történik időben hosszabban elnyúlva.
4. fázis: Az ellazulási szakaszban csökken a vérnyomás és a pulzus, lassul a légzés. Ez az összebújás ideje!

3. Együtt vagy egyedül

A brit kutatópáros Stuart Brody és Tillmann Krüger arra jutottak, hogy a párban átélt orgazmus sokkal jobb, mint önkielégítéssel eljutni a csúcsra. A prolaktin hormon koncentrációja, ami csúcspontnál játszik fontos szerepet egy szexuális együttlét alkalmával 400 % - kal magasabb, mint akkor, ha egyedül jut el valaki a csúcsra. Tehát négyszer jobb, mint szólóban.

5. Felnőtt fitnesz

Egy orgazmussal végződő szexuális aktus során, ami legalább 26 percig tart annyi kalóriát égethetünk el, mint egy 20 perces sétával lépcsőzéssel együtt. Ez pontosan annyit, mint amennyi egy Big Mac -ben van (550 Kcal). Ennek az oka az lehet, hogy az orgazmus során több mint 500 izmot aktiválunk.

6. Hüvelyi vagy csikló orgazmus

Az orgazmus a női szexualitás legnagyobb misztériuma. A csikló orgazmus a klitorisz ingerlésével érhető el. Ez a gyakoribb, sőt sok nő esetében az egyetlen formája az orgazmusnak. A tudósok megállapították, hogy a csikló mérte jóval nagyobb, mint ahogy korábban feltételezték. A női nemi szerv nagyobb része kiterjed a vaginába, és ott is stimulálható, így hüvelyi orgazmus érhető el, ami könnyebben ismételhető.

7. A nő önmaga

A férfiak és a nők orgazmusának gyakoriságában megfigyelt különbségekre az Egyesült Államok két szakértője Marcia und Lisa Douglas megalkották az „orgazmus szakadék” fogalmát. Világviszonylatban a szexuális együttlétek során a férfiak 68 % jut el a csúcsra, míg a nőknek csak a 26 %. A nők 81 % önkielégítéssel viszont szinte mindig átélnek orgazmust. Férfiak, tanuljunk a nőktől!

8. Edzés

Egy jól edzett medence elősegítheti az orgazmust. Sok nőnél a gyenge hüvelyi izomzat okozhat problémát a csúcsponton, vagy az orgazmus intenzitásánál. Egy egyszerű gyakorlat segíthet. Feszítsük meg a hüvely izmait és tartsuk 10 másodpercig, majd lazítsuk el. Ugyan ezzel az izommal tudjuk pisilés közben megállítani a folyamatot.

9. Godot-ra várva

De mi van akkor, ha semmi sem történik? A női szexualitás nagyos sokszínű és egyedi. Sok nő tapasztal izgalmat és örömet aktus közben anélkül, hogy a csúcsra jutna. Ez még nem ok az aggodalomra, hogy esetleg nem vagyunk képesek orgazmust átélni. Nem szabad görcsösen erőlködni, hanem nyugodtan és türelemmel kell felfedezni önmagunkat. Egy kis kísérletezés és időráfordítás elegendő ahhoz, hogy a vélt szexuális zavarok ködbe vesszenek.

10. Az orgazmus olyan, mint a drog

Állítólag az férfiaknál és a nőknél orgazmus ugyanarra az agyi területre hat, mint a heroin. Az orgazmus tehát egy olyan kábítószer, amelynek nincs negatív hatása a szervezetünkre.


11. A szex szépít

Kinek van szüksége drága krémekre és szépészeti beavatkozásokra, ha a szépség titka egyszerűen csak a több orgazmus. David Weeks, amerikai kutató arra jutott, hogy a sok szex növeli a vonzerőt. Azok az emberek, akiknek minden nap részük volt kielégítő szexben tízszer fiatalabbnak tűntek, mint azok, akiknek csak heti kétszer volt orgazmusa.


12. A megszokás megöli a vágyat?

Az csupán mítosz, hogy csak egy forró flört lehet garancia a szexuális extázisra. A Durex felmérése szerint azok az emberek, akik tartós kapcsolatban élnek gyakrabban tudnak a csúcsra jutni szex közben, mint a szinglik. Ezt jó tudni!


13. Az édes halál

Halál a házasságtörőkre! A közösülés közben bekövetkezett halál, ami jóval gyakoribb a férfiaknál, mint a nőknél számít az egyike a legvágyottabb dolognak manapság. Prominens példa erre III. Napóleon vagy a dán király Frederik esete, akiket egy bordélyházban találtak holtan. Az szexuális közösülés során bekövetkezett halálesetek 75% házasságon kívüli együttlétek alkalmával történik.


14. Az állati örömök

Az állatok orgazmusa ugyanolyan kutatott terület, mint a női orgazmus. Egyre több példát találnak a szakemberek arra, hogy az állatok nem csak utódnemzés céljából keresik egymás társaságát.

Egy biztos: az állatok nagyon sok időt töltenek szexszel, és nem is feltétlenül fantáziátlanul. A bonobó majmok például a hippikhez hasonlóan közösségekben élnek, amelyekben körülbelül 90 másodpercenként történik szexuális aktus. Nincsenek kialakult párok, kis túlzással mondhatjuk, hogy mindenki közösül mindenkivel. A szex egyrészt jó időtöltést jelent, másrészt pedig a feszültségeket is oldja a csoporton belül. Milyen szociálisak ezek a bonobók!


15. Ejakuláció

Amit a férfiak tudnak, azt már mi is tudjuk. Mára tudományosan bebizonyították, hogy nem csak a férfiak képesek az ejakulációra. Dr. Britta Bürger szerint a nők is képesek folyadék kibocsátására. Az ejakuláció minden nőnél másképpen megy végbe, az erős nedvességtől egészen a férfiakéhoz hasonló spriccelésig. Hölgyeim, ne jöjjünk zavarba ettől, sőt inkább legyünk rá büszkék.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba