Az arc kozmetikai hibái

Minden nő álma a hibátlan, bársonyos bababőr. Ez azonban nagyon kevés embernek adatott meg, kisebb-nagyobb kozmetikai hibái mindenkinek vannak. Ezek a hibák különbözőek lehetnek, eredetük szerint azonban két nagy csoportba sorolhatóak.

Veleszületett kozmetikai hibák
Ilyenek az anyajegyek, az arc és a test alkati hibái (pl. széles orr), vagy valamilyen öröklött tulajdonság, például gyulladásos bőrre való hajlam.

Szerzett kozmetikai hibák
Ezek a hibák életünk folyamán keletkeznek. Hazánkban az emberek többsége a szabad levegőn keveset mozog, szívesen táplálkozik zsíros, fűszeres ételekkel, alkoholt, cigarettát fogyaszt. Mindezek nem vezetnek az áhított bababőr eléréséhez, egészségkárosító hatásuk a bőrön jelentkezik először – zsírossá, gyulladásossá válhat. A szennyezett levegő, az időjárás és a gyógyszerek is kiválthatnak ilyen hibákat, sőt a nem megfelelően kiválasztott kozmetikumokkal is sokat árthatunk. Az így keletkező hibák kialakulását meg lehet előzni a bőrtípus helyes meghatározásával, és az ehhez igazodó kezeléssel.


Azonban ez még mindig nem minden! Tessék vigyázni a fintorokkal és mosolyokkal is, mert rossz szokásaink, például az élénk arcjáték is mimikai ráncokhoz vezet. Ahogy az idő múlik, az öregedés következtében szerveink, szervrendszereink működésében is elő-előfordulnak kisebb zavarok, és ezt a bőr tökéletesen tükrözi. Víztartalma, színe, a piheszőrök hossza, száma, színe stb. megváltozhat. Ezek az elváltozások rendszeres kozmetikai kezelés mellett is csak akkor szüntethetők meg, ha szakorvoshoz fordulunk. A kozmetikus szerepet játszhat a betegségek megelőzésében, vagy azok súlyosbodásának megakadályozásában, de fel kell ismernie azokat a rendellenességeket is, amellyel aztán orvoshoz küldi vendégét.

Összegezve tehát a kozmetikai hibák az életmód megváltoztatásával, a rossz szokások mellőzésével, a szervezet egészségének rendszeres ellenőrzésével és a betegségek gyógyításával megelőzhetők.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba