Bélszín tatár módra
Hozzávalók:
1 kg bélszín
5 tojássárgája
só, bors, piros-paprika
5 dkg vöröshagyma
ketchup.
1 kg bélszín
5 tojássárgája
só, bors, piros-paprika
5 dkg vöröshagyma
ketchup.
A bélszínt kétszer megdaráljuk, majd összekeverjük a felsorolt hozzávalókkal. A fűszerekből ízlés szerint tegyünk bele. Pirított kenyeret adunk hozzá. Birkahús vadasan (Magyar Elek) A birkahúst megtisztítva, megmosva 1-2 napra pácba tesszük. Onnan kivéve, megtűzdeljük 5 deka füstölt szalonnával, megsózzuk és a sütőben -1 kanál zsírt téve alája -megsütjük. Sütés alatt többször megöntözzük az átszűrt páclével. Mikor készen van, ráöntünk 1-2 kanál tejfölt, és még 5 percig sütjük. Zsemlyegombóccal köríthetjük. "
Megjegyzések
Megjegyzés küldése