Törődj a szemeiddel is!

Szempillaspirál, alapozó, szemceruza, szemhéjtus, szemhéjfesték. Csak néhány azon dolgok közül, amelyeknek nap mint nap kiteszed a szemed. Természetese fontos, hogy szemeidet sminkeld, de legalább ilyen fontos, hogy törődj is az egészségükkel!


Törődj a szemeiddel is!
Törődj a szemeiddel is!

Burgonya: fontos szerepet játszik a szem egészségében és a szemápolásban. Vágj két vékony burgonyakarikát, és helyezd a szemeidre. Hagyd ott 15 percig, majd vedd le. A burgonya nyugtatja a szemeket, miközben csillogóbbá is teszi őket.

Uborka: ugyanazt a szerepet tölti be, mint a burgonya. Ezt is karikára vágva helyezd a szemedre, és 15 perc elteltével vedd le. Megszabadítja szemeidet a fájdalomtól és nyugtatja azt.

Rózsaszirmok: Keverj össze 9-10 rózsaszirmot málnalevéllel, és áztasd be egy pohár vízbe néhány órára. Ez után mosd meg vele a szemed és környékét! Megnyugtatja és felüdíti a fáradt szemeket. Hályog gyógyításában is érdemes kipróbálni.

Ezeken az otthoni pakolásokon kívül ajánlott az A vitaminban gazdag ételek fogyasztása. A citrusfélék, tejtermékek, a zöld növények (sóska, spenót), valamint a burgonya rendszeres fogyasztása is biztosítja a szem egészségét.

A szem legnagyobb ellensége a kiszáradás. Éppen ezért nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, elsősorban víz és gyümölcslevek formájában, mivel mint minden más szervünk, a szemeink működése is nagyban függ az anyagcserénktől.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba