Méregtelenítsünk avagy 7 tipp a tavaszi „nagytakarításhoz”

Nyakunkon van a tavasz, itt az ideje, hogy az ilyenkor előbb-utóbb végigszenvedett ablakmosással egy időben gondoljunk arra is, hogyan tisztíthatnánk ki a testünket, hogyan könnyíthetnénk a szervezetünkön. Így jó eséllyel kerülhetjük el a tavaszi fáradtságot.



Az emberek legnagyobb része télen felszed pár kilót az ünnepek körüli lakomázásoknak és a nassolásoknak köszönhetően. Aztán amikor kisüt a nap, mi nők pánikba esünk. Nem értjük, ki né ránk vissza a tükörből: itt egy löttyedt fenék, ott egy hurkás has...hová lett a tavalyi formánk?! Ennek visszaszerzéséhez nyújtunk most pár hasznos tippet.

1, Itt az ideje aktivizálni magunkat, ha teljesen belelustultunk a télbe! Kezdhetnénk mondjuk azzal, hogy negyed órával korábban ébredünk, hogy legyen időnk egy kis reggeli sétára. Mi lenne, ha mostantól egy megállónyit gyalogolnánk? Jól fog esni és felráz a téli kábulatból.

2, Felejtsük el a csokoládét, a sütiket, a rágcsálnivalókat. Ha esténként elkap minket az olthatatlan vágy, együnk egy maroknyi nyers mandulát, répát, esetleg almát. A lényeg, hogy nyers, nyomelemekben és vitaminokban gazdag élelmiszert fogyasszunk. Fel kell tölteni a raktárainkat.

3, Itt az ideje, hogy rávegyük magunkat a tornára. Párosban sokkal könnyebb, beszéljünk össze a legjobb barátnőnkkel, biztosan őt is aggasztja a vészesen közelgő bikiniszezon. Ha másnak is elszámolással tartozunk az edzésprogram teljesítéséről, nem tudunk annyit lógni!

4, Kezdjünk programokat szervezni, ki kell bújnunk a téli vackunkból. Egyre hosszabbodnak a nappalok, egyre több időt tölthetünk társaságban. Kezdődik a kültéri bulik szezonja is, jöhetnek a teraszon ücsörgések, kirándulások. A lelket is ébresztgetni kell, nem csak a testet.

5, Jutalmazzuk meg magunkat, de ezúttal nem édességekkel, hanem egy-egy csinos ruhával, kiegészítővel. Már ettől jobban fogjuk érezni magunkat, hiszen mi más kell egy nő lelkének, ha nem egy divatos darab?

6, Együnk könnyebb ételeket, helyettesítsük a krumplit, a rizst valamilyen finom, roppanós salátával. Aprócska változtatásokat eszközljünk, ne feledjük: a hosszú utak is egyetlen lépéssel kezdődnek!

7, Segítsük a szervezetünk tisztító munkáját! Igyunk gyümölcsleveket, de figyeljük rá, hoyg 100%-os levek legyenek, a frissen facsart a legjobb. Együnk sok rostdús élelmiszert, teljes őrlésű ételeket, barna rizst, cukormentes müzlit, hogy segítsük a méreganyagok távozását.

Ezzel a néhány apró trükkel alig érezhető módon csalhatjuk elő a tavalyi, ragyogó bombanőt a csigaházából és a vastag pulóverek alól.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba