Mozart tallér

Hozzávalók (kb. 40 darab):
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
100 g darált dió
100 g lágy vaj vagy margarin

Töltelékhez:
100 g lágy vaj
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 g darált dió
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Díszítéshez:
Kevés krém a töltelékből
40 felezett dióbél
Kevés porcukor

Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává dolgozzuk. A tésztát fóliába csomagolva kb. fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. Közben a krémhez a vajat egy keverőedényben habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vaníliás cukrot, a diót és az aromát, és krémesre keverjük. A tölteléket hűtőszekrénybe helyezzük. Majd a tésztát enyhén lisztezett munkalapon 2 mm vékony lappá nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű linzer kiszúróformával körlapokat szaggatunk belőle. A körlapokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A krémből 2-3 evőkanálnyit habzsákba töltünk, a maradék krémmel 1-1 süteményt összeragasztunk. A tallérok tetejére a habzsákból pici habrózsát nyomunk, majd felezett dióbéllel díszítjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

Krémes méhcsípés

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel