Pixie, az új rövid haj divat

A 70-es évek rövid frizurái 2011-ben újjászületnek. A pixie crop haj már 2010-ben is trend volt, de idén tovább fejlődik és új tömegeket fog meghódítani.

A 70-es évek rövid frizurái 2011-ben újjászületnek. A pixie crop haj már 2010-ben is trend volt, de idén tovább fejlődik és új tömegeket fog meghódítani.

Twigy                                                       Mia Farrow                                                 Emma Watson

Idővel egyre több híresség kezdett behódolni a pixie frizurának, mint Michelle Williams, Natalie Portman, Victoria Bekham, Rihanna, Sharon Stone, Demi Moore és még sokan mások. Hazánkban is kisebb botrányt keltett, amikor Ördög Nóri hírtelen rövid hajat vágatott, ami szerintünk fiatalos és nagyon szexy. De milyen is a pixie hajvágás? Lényegében elől, oldalt és hátul egy nagyon rövid rétegesen vágott frizura, a fejtetőn viszont valamelyest hosszabbra van hagyva a haj, így tetszés szerint alakítható lázadó, tüsi formában.

Katie Holmes                                                Sharon Stone                                          Natalie Portman

A pixie hajvágás extravagáns, de különleges és könnyen rendben tartható. Tökéletes azok számára, akik megunták a félhosszú bob frizurát, vagy akik hírtelen look-ot szeretnének változtatni. Elég hosszú ahhoz, hogy különböző képpen alakítani lehessen, így mindig új kinézetet kölcsönöz viselőjének: elegáns lesimított, felfele fésült, borzos, féloldalas.

Victoria Beckham                                         Demi Moore                                                Pink

Könnyen alkalmazható bármely arcformához és hajtípushoz, legyen az göndör, egyenes vagy hullámos. A pixiehez szükség van mindenképp hajlakkra és hajhabra a dús és tartós hatásért. Az ápolt, szép megjelenésért szükséges, hogy a haj egyenletesen legyen befestve, ugyanis a lenövéseket nehezen viseli a rövid haj.

Rihanna                                                       Michelle Williams                                       Sarah Harding 

Tippek a különböző arcformákhoz:

- ovális arc: a legideálisabb a pixie frizurához és a legtöbb más hajviselethez is; minden rövid frizura kíválóan néz ki az ovális fejformán. Tipp: kerüld el a fejtetőn túl magasított hajat, mert még jobban elnyújta a fejet.

- kerek arc: ebben az esetben a rétegesre vágott haj a legjobb választás, asszimetrikus tincsekkel, és minél rövidebb hossz oldalt, hogy oválisabb hatása legyen a fejnek. Tipp: kerüld a hátrafele fésült hajat, mert még kerekebbé teszi a fejet, próbáld oldalra fésülni a hajat, mert oválisabb hatást tudsz elérni vele.

- szögletes arc: a legalkalmasabb ehhez a frizurához a tincses frufru, amely szépen alkalmazkodik a fejformához. Tipp: kerüld az egyenes vágást és az egyenletes hosszakat, mert kimeleik az álkapocs szögletességét.

- szív forma: ideális a pixie frizurához, a legszebb oldalas frufruval. Tipp: válassz egy lépcsős, fokozatosan dúsuló hajvágást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

Megoldás a "tyúkszem" kezelésére

Íme, a csináld magad útmutató az otthoni melírozáshoz - Video