Vörösboros szerelemtorta

Közeledik a Valentin nap. Ha a szerelmed szereti az édességet, ezzel a tortával biztosan leveszed a lábáról!

Közeledik a Valentin nap. Ha a szerelmed szereti az édességet, ezzel a tortával biztosan leveszed a lábáról!
Hozzávalók:
10 dkg csokoládé
4 tojás
20 dkg vaj
1 bögre cukor
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál kakópor
2 narancs
1 teáskanál forraltbor fűszerkeverék
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál rum
1 bögre tejszan
marcipán

Elkészítés:

A csokoládét megolvasztjuk, majd a vajjal, tojásokkal és a cukorral krémesre keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, fél bögre vörösborral együtt a tojásos krémhez adjuk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben légkeveréses sütőben 160 fokon, 50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Ezalatt a narancsok levét kicsavarjuk, a forraltbor-fűszerkeverékkel, a maradék vörösborral és a cukorral megmelegítjük. A keményítőt 2-3 evőkanál vízben feloldjuk, és belekeverjük. Hozzáadunk 1 evőkanál rumot és 30 percig hűlni hagyjuk, majd leszűrjük.A tejszínt habbá verjük és apránként hozzákeverjük a vörösboros masszát..
A süteményt 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel.
A tortát bevonjuk marcipánnal és marcipán rózsákkal, szivecskékkel díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

Krémes méhcsípés

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel