Francia hagymaleves – gyors, egyszerű és finom
A francia hagymaleves elkészítése igen gyors és egyszerű, ám vendégeinknek annál inkább ízleni fog.
Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
2 liter húsleves alaplé
4 evőkanál tejföl
2 dl tejszín
2 evőkanál finom liszt
4 evőkanál margarin
pirítós
reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és félkarikákra szeleteljük. Egy serpenyőben margarint olvasztunk, majd ezen megdinszteljük a hagymát. A forró húsleves alapléhez (lehet húsleves kockából is) öntjük, majd a tejföllel és a tejszínnel behabarjuk. Pirítóssal, reszelt sajttal tálaljuk.
Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
2 liter húsleves alaplé
4 evőkanál tejföl
2 dl tejszín
2 evőkanál finom liszt
4 evőkanál margarin
pirítós
reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, és félkarikákra szeleteljük. Egy serpenyőben margarint olvasztunk, majd ezen megdinszteljük a hagymát. A forró húsleves alapléhez (lehet húsleves kockából is) öntjük, majd a tejföllel és a tejszínnel behabarjuk. Pirítóssal, reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése