Leggings hordástól zsírosodik a láb?

Testalkatunkat nem csak az étkezés és a sport befolyásolja, de az is, amit minden nap magunkon viselünk. A leggings viselése például kövérít, egy terapeuta véleménye szerint.



Mint egy Daily Mail-nek nyilatkozó szakértő nemrég a világ tudomására hozta, a leggings és szűk harisnya hordásától kövérebb lesz a has és a láb. De lehet ebben bármi valóságtartalom?

Ez a testre simuló harisnya átka?

A leggings a legtöbb nő számára egy kényelmes megoldás a melegebb időkben, mikor a rövid szoknyák és nadrágok mellé azért még nem árt egy kis fedés a lábakon. Ráadásul trendi kiegészítője is öltözködésünknek, 2011-ben is az aktuális divat része maradt. De azt eddig nem tudtuk, hogy a leggings viselése hízáshoz, a testzsír növekedéséhez vezethet.

Hogy miért? Sammy Margo, egy londoni terapeuta erről fejtette ki véleményét a Daily Mailben. Szerinte a túl szoros harisnya viselésétől izmaink “ellustulnak”, mert a comb és hasizmoknak nem kell dolgozniuk.

A szoros leggings elvégzi az izmok helyetti munkát, ezért azok elernyednek, amitől megereszkedik a láb és a has. Ez pedig hosszú távon a testzsír százalék növekedéséhez, az izomtónus leépüléséhez vezet, amitől a nők alsóteste formátlan, zsíros, kövér lesz. Vagyis az elmélete szerint egyetlen ruhadarab meghatározhatja testünk belső működését.

Nem csak optikailag kövérít?

A cikk alapján Margo egyértelműen ellene van a leggings viselésnek, de meglepő álláspontját szinte azonnal megtámadták más szakértők. Például Dr. Jana Klauer, egy new yorki fogyás tanácsadó, aki egyenesen ostobaságnak nevezte ezt az elméletet.

"Azért lesz a láb és has zsíros és tónustalan, mert a tulajdonosa nem tornázik eleget. A leggings ezt hangyányit sem befolyásolja. Bár igaz, hogy akinek nem szép vékony a lába, azon csak tovább ront a szűk harisnya viselése, de fiziológiailag nincs hatása."

Klauer véleménye szerint a testesebb hölgyek semmiképp ne hordjanak ugyan szűk leggingset, de csak azért, mert az kiemeli meglévő alkati hibáikat. Viszont a ruhák önmagukban nem tesznek se kövérebbé, se soványabbá senkit. Ráadásul az izmok nem képesek csak úgy ki-be kapcsolni egy harisnya felhúzásától. Mivel a megfelelő mozgás hiánya miatt lesznek petyhüdtek a láb- és hasizmok, nem a szűk ruháktól (legyen az farmer, leggings vagy pamutnadrág) ezért csak edzéssel lehet fejleszteni őket.

Klauer tehát kifejezetten javasolja a leggings viselését, mert mind elmondta "edzés közben nagyon kényelmes viselet, és végső soron csakis a sportolástól lesznek szép lábaink". Valljuk be, ez sokkal valószínűbbnek hangzik!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba