Nyári sminkkalauz, sminktippek és sminktrükkök

Általában sokat szenvedünk addig, míg elérjük a gyönyörű nyári bőrszínt. Ha már elértük, mi segítünk abban, hogy még inkább kihangsúlyozhassuk csodás barna arcszínünket néhány kifejezetten nyárra való sminktrükkel.

Nyári sminkkalauz, sminktippek és sminktrükkök



A lebarnult arcbőr hihetetlenül hálás, hiszen sokkal könnyebben sminkelhető, mint a téli sápadt, kiszáradt, sokszor fakó bőr. Ennek az az oka, hogy a barnaság elfedi a rendellenességeket, nem látszanak olyan feltűnően a kitágult pórusok, és a napfény jótékony hatásának köszönhetően a pattanások és mitesszerek száma is jóval kevesebb.

A sminkelés első alapszabálya ilyenkor, hogy alkalmazkodni kell a megváltozott arcszínhez, tehát egészen biztos, hogy a télen használatos sminkelési alapanyagaink helyett be kell szereznünk a napbarnított bőrhöz illőeket. Ekkor már bátran kacérkodhatunk az élénk színekkel, de a világos színek is életre kelnek ekkor, és a fényes anyagokkal igazi fényjátékot játszva remekművet alkothatunk, új arcvonásokat kölcsönözve arcunknak.

Itt az idő, hogy megismerkedjünk a highlighterrel, amely elegáns csillogást kölcsönöz a bőrnek. Ezt ne azonosítsuk a zsíros bőr által keltett fényességgel. Púderszerű és folyékony változatban is létezik, így a leginkább kényelmes applikációs megoldást választhatjuk. A highlighter célja, hogy kiemelje azon pontokat arcunkon, amelyeket a legvonzóbbnak ítélünk meg, és szeretnénk is azokat hangsúlyozni, hogy a tekintetek oda összpontosuljanak. Ha nem tudjuk még, melyek ezek a pontok az arcunkon, akkor tegyünk egy próbát. Arcunk egyik felén emeljük ki az állcsonton, a szemcsonton és a homlokunk kiemelkedő pontjain egy leheletnyit, majd hasonlítsuk össze a másik arcféllel. Az eredmény magáért beszél majd, és el fogjuk tudni dönteni, hogy mit hangsúlyozzunk ki. Ami fontos szabály, hogy a ráncos területeket kerüljük, hiszen nem az a cél, hogy ezeket kihangsúlyozzuk.

Meg kell valljuk, hogy nem mindenki szereti a hangsúlyos, élénk színeket a száján, annak ellenére, hogy a barna arcbőr és fehér fogak fantasztikus kontrasztját tökéletesen kiegészítheti egy harsány szín a szájon. De aggodalomra semmi ok, erre is van megoldás. Ez esetben válasszunk halvány rózsaszín, vagy kissé bézses árnyalatú rúzsokat lágy, krémes fénnyel. De tökéletes megoldás lehet egy szájfény is, mely csodás fényt kölcsönözhet az ajkaknak, igaz, ezt esti kiegészítőnek ajánljuk leginkább, hiszen a csillogás a vakító napfényben elvonhatja a figyelmet minden másról.

A szem kiemelésére halvány fényes, csillogó színeket ajánlunk, hiszen ezek olyan kifinomult összhatást keltenek majd, mintha sminkmester készítette volna. És ami a non plus ultra, hogy mindenki számára jól áll ez a smink. A trükkje abban rejlik, hogy három egymáshoz illő, csupán árnyalataiban eltérő szemfestéket kell alkalmazni. A középső árnyalatot vigyük fel a szemhéj teljes felületére, a sötétebb kerül a külső szemzugba és a mélyítő vonalra, a világos pedig a szemhéj középső pontjára, pont, mint a profiknál.

Ami a színeket illeti a szemünkön, a színek szerelmeseinek a türkizkék- és zöld, a királykék és élénk lila színek alkalmazása tovább fokozza a látványt. Azonban arra nagyon ügyeljünk, hogy ezekből egyszerre csak egy szín kerüljön a szemre, különben átesünk a ló túloldalára, és nem a mesterien kifinomult ízlésünknek és szépségünknek fognak bókolni, hanem messze elkerülnek majd minket, hogy ne nevessenek a szemünkbe.

Játsszunk bátran az árnyalatokkal! Ehhez nem szükséges a szivárvány minden színében beszerezni az árnyalatokat, tökéletesen elegendő, ha a rétegekkel játszunk. Kombináljuk a száraz és vizes applikálást. A vízzel átitatott applikátorral intenzív színeket érhetünk el, míg egy halványabb árnyalathoz elég egy simítás az ecsettel. A tökéletes hatás érdekében lehet, hogy több rétegben is fel kell vinni a festéket a szemhéjra. A vizes trükkel pedig lehet a szemceruza használata már ki is került a képből, de amit nem szabad elfeledni, az a szempillaspirál. A nyári smink élénk színeihez tökéletesen elegendő a szempillák sötétítése. Hát nem lenyűgöző a végeredmény?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba