2011-es Nyári divatlexikon

A nyár már nem a kapuban ácsorog, hanem bizony, beköszöntött. Virágmintás ruhák, flip-flop papucs, bermuda és a kedvenceink, az elmaradhatatlan hatalmas vászontáskák. Azt már mindenki tudja, hogy mit válasszon a kínálatból. Mi pedig most segítünk eldönteni, hogy mit, hogyan ne viseljünk. Íme a 2011-es nyári divatlexikon.

2011 divatlexikon
Az idei nyári divatról is megállapíthatjuk, hogy több stílus is keresztezi egymás útját, néha szerencsésebben néha kissé retinaégető módon. A virágmintás ruhák, felsők, nadrágok és cipők tömkelegével lepték el a ruhaboltokat, csak úgy, mint a barna színű kiegészítők. Néhány darab azonban állandó, ilyen a flip-flop papucs (vagy lábujjközti -vietnámi papucs, kinek hogy tetszik), a nyolcvanas éveket idéző napszemüveg, a saru, a hatalmas táskák, a leggings és a masnis fejdíszek is most már évről évre visszatérnek. Még mindig lehet azonban velük meglepetésszerű "felhasználási módban" találkozni.

Christina Aguilera egyszer azt nyilatkozta, hogy olyan, hogy 'fashion faux pas' (azaz divat baklövés) nem létezik. "Olyan, mint ha azt mondanánk, hogy Michalangelo rosszul festette meg a képeit." A divatban tehát, akár a festészetben nincs rossz megoldás?
Azért, ezt ilyen határozottan, mi nem állítanánk:

1. Napszemüvegek:

Sokan most sem értik, hogy ez éppen annyira használati tárgy, mint kiegészítő. De pont ebből a kettősségből fakad, hogy igazán egyik sem. Tehát: moziban, lakásban, boltokban, egyszóval zárt terekben vegyük le a szemünkről, mert hülyén néz ki. Megfigyelhetjük, hogy a tévés interjúk alatt is, csak az igazán bunkó celebek nem veszik le a napszemüveget (a rocksztárok természetesen kivételek, náluk ez kötelező, mint a hotelszoba rombolás).

2. A már említett flip-flopok:

Kellemes viselet, meg kell hagyni. Ha esik az eső egyszerűen megtöröljük, nem ázik el vagy be, bármikor felvehetjük és ezerféle színben kapható. Azonban öltönyhöz vagy kiskosztümhöz, lássuk be, furán néz ki. Ilyen esetben válasszunk az elegánsabbak közül, vagy ha tehetjük, húzzunk szandált. Igen, a férfiak is. A törpe tűsarkús gumipapucsot, pedig tényleg ki kellene végleg vonni végleg a forgalomból.

3. Smink és ékszer a strandra:

Mert a magazinokban olyan jól néz ki! Igen, de a modellek: 
a.) nem mennek úszni a vízbe 
b.) vízálló sminket viselnek, amit profi sminkesek pingálnak az arcukra és 
c.) egyébként is mindig, minden körülmények között jól néznek ki.

A halandó emberek azonban pancsolnak a vízben, szemükre fröccsen a víz és pillanatok alatt "pandamaci " sminkünk lesz a lefolyó szempillaspiráltól. A vízállóval meg ne is próbálkozzunk mert az egész nyáron fennmarad. A hatalmas nyaklánc és fürdőruha kombó tényleg nagyon szexi. De tényleg akarjuk, hogy a nyakunk utána fehéren világítson a nyaklánc helyén?

4. A fehér:

Nyugodtan leírhatjuk, hogy a nyár hivatalos színe most is, és ezután is a fehér. Mi még a fehér farmert és vászonnadrágot is támogatjuk. Amit azonban nem támogatunk az a fehér nadrág, fehér blúz, rajta fehér ing, fehér cipő vagy saru és fehér ridikül. A fehér cipő és fehér táska öltöztet, mondja mindig anyukám. Igen, de nem mindegy milyen minőség. Sajnos, a fehér szín hat leghamarabb "olcsónak" és nagyon sokat kell ápolni és tisztítani is. tetőtől talpig fehérben pedig azért ne öltözzünk mert a.) ez már nem a '80-as évek és b.) lásd 5-ös pont.

5. A "Matchy-matchy"

ahogyan mondja az angol. Azaz, mikor minden összhangban van rajtunk. A teljes fehér díszben virítás a legdurvább módja ennek az irányzatnak.
Minél nagyobb belül a diszharmónia, annál nagyobb kívül az összhang. Azaz, ha magunkban biztosak vagyunk, nem kell, hogy a táska meg a cipő vagy a hajpánt és a blézer színe passzoljon. Egyébként sem vagyunk már gyerekek, hogy a masnink színe megegyezzen a nadrágunkéval. Merjük meglepően összeállítani az öltözékünket, ne törekedjünk örökké a harmóniára, az a divatban sem jó.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba