Divat, Kell vagy nem?

Kell a divat? Még akkor is ha kínokat okoz? Vagy éppen teljes anyagi romlásba dönt? Manapság, ha divatos vagy, nyert ügyed van. Más szemmel néznek rád egy munkahelyen, vagy a közértben, egy finom ruhaüzletben, vagy egy szórakozóhelyen. És mégis mennyit vagyunk feláldozni a divatért? Valóban szükséges az önmegvalósításhoz a drága cipő, táska? Annyi kérdés merülhet fel a divat kapcsán.

Divat, magassarkú cipő


Gyönyörű. Finom bőrből készült, magas sarok, platform a talp alatt. Megemeli a popsit és nyújtja a vádlit, combot. Újabb 15 cm magasságot ad. Igen, ez a lábbeli. Bármilyen színű, formájú cipőt be lehet szerezni, persze a megfelelő boltban, a megfelelő áron. Aztán amikor először ér a lábhoz néhány perc után iszonyatos kínokat tud okozni. Kialakul a vízhólyag, majd ha nem vigyázunk, akkor véresen komollyá válhat az ügy. Aztán miután ezen túlesünk jön a talpzsibbadás, hiszen a testünk teljes súlya ránehezedik arra a pici felületre. Ennek ellenére nők milliói olvadnak el, ha meglátnak egy szupermagas, láthatóan kényelmetlen cipőt a kirakatban. Vagy mert divatos, és éppen ilyet láttunk az X magazinban, vagy valamelyik sztáron. És képesek vagyunk kiadni érte több ezer forintot is, sőt a márkásabbakért mélyen zsebbe kell nyúlni, és nem viseljük csak egyszer, mert többé nem bírjuk elviselni a fájdalmat. Jó ez így?

A legújabb őrület szerint már fűzőt is készíttethetünk a derekunkra, hátunkra a bőrünkből. Nem vicc, valóban a saját bőrünk a vászon. Kis karikákat ültetnek a díszítendő felületbe, amit fűző szerűen egy csicsás szalaggal össze lehet fűzni. Valóban különleges látvány és szép is tud lenni, de milyen áron? Véres beavatkozás ez, pláne annak, aki nem igazán bírja a tűket.

Ugyanez igaz a fantasztikus női táskákra is, melyek a legjobb barátai a hölgyeknek, hiszen telis tele vannak olyan holmival, amire bármikor szükség lehet. Ennek köszönhetően néha olyan súlya van egy-egy retikülnek, hogy lassan gerincferdülést kapunk. De kit érdekel, hiszen van rajta rojt, vagy olyan a színe, ami mindenhez illik.
Furi, hogy annyi fájdalmat, szenvedést elviselünk csak azért, mert valaki szerint éppen az a divat. Persze meggyőzzük magunkat, hogy nekünk is tetszik. És az így van? Vagy csak azt akarjuk, hogy befogadjon a társadalom, a batárok, a család? Vagy ha éppen a divattal ellenkezően öltözködünk, akkor máris különcek vagyunk? Valóban érdekes ez a divat. De mégiscsak azt kell mondanom, kell! Hiszen mit kezdenénk egy divatos smink, cipő, ruha, táska, és még sorolhatnám a kiegészítőket, praktikákat, nélkül...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba