Lazacos Újkrumplisaláta
A hideg hozzávalókat kevert frissen főtt, meleg újburgonya kellemes, langyos salátát eredményez. Kevés füstölt lazaccal kiegészítve kiadós előételt tálalhatunk belőle 4 fő részére.
Hozzávalók:
40 dkg apró újburgonya
15 dkg vegyes salátalevél
8-10 szem olívabolyó
4 szál újhagyma
1 kis csokor kapor
1-2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl joghurt
só
bors
Sós vízben megfőzzük a tisztított újburgonyát. (A falatnyinál nagyobbakat előzőleg félbevágjuk vagy negyedeljük.) Leszűrjük, pár percig hűtjük.
Közben felaprítjük a salátát és a lazacot, karikázzuk az újhagymát, apróra vágjuk a leöblített kaprot. Lecsöpögtetjük az olajbolyot.
Sózzuk, borsozzuk a joghurtot, elkeverjük benne a kapor nagyobbik részét.
A maradék kaprot az olívaolajhoz adjuk.
Tálakba osztjuk a salátaleveleket és a burgonyát, majd meglocsoljuk kevés kapros olajjal.
Egyenlően elosztjuk rajta a lazacot, az olajbolyót és az újhagymát. A fűszeres joghurtból keveset a tetejére öntünk, a többit a saláta mellé kínáljuk.
Tipp: joghurt helyett tejföl is használhatunk, felhasználás előtt jól hütsük le.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése