Arcápolás húszon innen, harmincon túl

A szépség nem csupán a fiatalok kiváltsága. Megfelelő arc- és testápolással minden nő megállíthatja az időt. Most eláruljuk, mire van szüksége a bőrödnek attól függően, hány éves vagy.

Arcápolás húszon innen, harmincon túl

Ha még tanulsz és bulizol

Végre vége a pubertáskori hullámvölgyeknek?

Még mindig szenvedsz a pár éve kezdődött pattanásrohamoktól és a zsírosan fénylő bőrtől? Esetleg olyan szerencsés vagy, hogy már fellélegezhetsz? A legjobb, amit tehetsz mindkét esetben, az a nedvességpótlás és a bőr vitaminokkal való ellátása. A ránctalanító krémek használata még teljesen felesleges. Egyelőre olyan kencéket válassz, amelyeknek nagyobb a nedvesség-, mint a zsírtartalma, és nem tömik el a pórusokat.

Vitamin minden mennyiségben

Bőrápolás szempontjából a C- és az E-vitamin áll a dobogó legfelső fokán. Ezek nemcsak a szabad gyököktől védenek meg, hanem a napsugarak káros hatásaitól is. Az arc legérzékenyebb része a szem környéke, az első ráncok is itt alakulnak ki. Megelőzésképpen este és reggel elkezdhetsz szemránckrémet vagy valamilyen könnyű szemkörnyék-ápoló gélt használni.

A legjobb, ha rendesen kialszod magad

Így simul ki leginkább az arcod. Ha sokat bulizol, feltétlenül gondoskodj az arcbőröd oxigén-utánpótlásáról. Kerüld a füstös helyeket és a dohányzást. Ha mégis bűnöztél, másnap reggel tornázz nyitott ablaknál, így a bőröd is könnyebben kitisztul.

Ha már éjjel-nappal dolgozol

A jó hírrel kezdünk: 25 éves kor felett a faggyúmirigyek működésének csökkenése következtében a legtöbb nőnél elmúlnak a pattanások és a miteszerek. Viszont vagy egy rossz hírünk is, hogy pont emiatt a bőr a nedvességet sem tudja már jól megkötni.

Munka, gyerekek, háztartás és stressz

Mindez meglátszik az arcunkon is. Ezt elkerülendő, használj olyan krémet, amelynek nemcsak a nedvességtartalma magas, hanem zsírosabb is. A Coenzym Q10-ről már sok jót hallottunk, keress ilyen tartalmú krémeket. Nemcsak semlegesíti a szabad gyököket, de az új ráncok képződését is akadályozza. A mimikai ráncok kialakításában a kötőszövet rostjai a bűnösek, melyek állandóan összehúzódnak és elernyednek ha a homlokunkat ráncoljuk, grimaszolunk, vagy akár nevetünk egy jót. A ráncok tartóssá válásának oka pedig a kötőszövet meggyengülése, ezért a rostokat stimulálni kell, hogy tovább megőrizzék rugalmasságukat. Ebben lehetnek segítségünkre a kifejezetten erre a célra kifejlesztett krémek. A stressz és a környezeti ártalmak feloldására a legjobb módszer a szauna: egész testünket-lelkünket méregteleníti. A szemránckrém használata pedig mostantól kötelező. Ezenkívül hetente egyszer radírozzuk le az arcunkat, és tegyünk fel egy regeneráló maszkot.

Ha ismét van időd magadra

Ha eddig nem tettük, most már végképp itt az ideje, hogy fokozott figyelmet fordítsunk arcbőrünk ápolására. A kötőszövet 30 év felett már sokat már sokat veszít rugalmasságából és erejéből. Az A-vitamin erősíti a bőr önvédő képességét, lehámlasztja a régi bőrréteget, és elősegíti a sejtmegújulást. Ezek párhuzamosan azonban érzékenyebbé is válik a bőr, így a retinoltartalmú készítmények használata mellett mindenképpen fordíts figyelmet a megfelelő, UV-sugárzás elleni védelemre is! Hetente egy gyümölcssavas peeling csodákat művelhet a bőrünkkel: a felső, elhalt hámréteget - amely az arcbőrt szürkéssé teszi - eltávolítja, és üde színt kölcsönöz a bőrnek. A napi arctorna is hasznos: erősíti az arcizmokat, és támogatja a sejtek regenerálódását.

Eljött az ideje a nyak és a dekoltázs napi ápolásának is

A dekoltázskrémeket keverjük egy egyszerű testápolóhoz, és így vigyük fel. Harminc fölött már sminkeléskor is érdemes trükközni. Ha például fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó makeupokat alkalmazunk, a bőrünk simábbnak és üdébbnek hat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba