Cigánypecsenye
Hozzávalók
8 kisebb szelet sertéstarja
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
8 vastagabb szelet szalonna
só
bors
1 kávéskanál Őrölt pirospaprika
1 púpozott evőkanál liszt
olaj
Kiverjük, egyenként megolajozzuk a tarjaszeleteket, zúzott fokhagymát szórink rájuk, és egymásra rakjuk Őket. Lefedjük fóliával, és néhány órán át hűtőben pihentetjük. Összekeverjük a lisztet a pirospaprikával. Vékonyan kiolajozunk egy akkora tepsit, amekkorában a hússzeletek elférnek. Serpenyőben megforrósítunk 1-2 evőkanál olajat, mindkét oldalukon pirosra sütjük benne a sózott, borsozott, paprikás lisztbe forgatott hússzeleteket, majd a tepsibe sorakoztatjuk Őket. Kakastaréjszerű re vágott szalonnát fektetünk rájuk. 200 fokosra melegített sütőben 15-20 percig fóliával fedve puhítjuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a húst. (Ez utóbbi műveletnél lehetőleg grillprogramot használjunk, akkor hamarabb készen lesz az étel.) Sült krumplival és sok salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése