Hideg, Szezámmagos Tészta
Hozzávalók
50 dkg kínai mie-tészta
4 evőkanál szezámmag
2 evőkanál rízsecet
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál szezámolaj
20 dkg portobello gomba (barna csiperkegomba)
só
Szárazon megpirítjuk a szezámmagot, azután félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, majd amikor zubogni kezd, beletesszük az egészen vékony szeletekre vágott gombát és a sót. Hozzáadjuk a tésztát, és a csomagolásán feltüntetett módon 4-6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd bő hideg vízzel átmosva kihűtjük.
Nagyobb tálban Összekeverjük a rizsecetet a szójaszósszal, a mézzel és a szezámolajjal. Beleforgatjuk a gombás tésztát és a pirított szezámmagot. Jó alaposan Összekeverjük. Felhasználásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérhessenek az ízek. Hidegen tálaljuk.
50 dkg kínai mie-tészta
4 evőkanál szezámmag
2 evőkanál rízsecet
5 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál szezámolaj
20 dkg portobello gomba (barna csiperkegomba)
só
Szárazon megpirítjuk a szezámmagot, azután félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Nagyobb fazékban vizet forralunk, majd amikor zubogni kezd, beletesszük az egészen vékony szeletekre vágott gombát és a sót. Hozzáadjuk a tésztát, és a csomagolásán feltüntetett módon 4-6 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, majd bő hideg vízzel átmosva kihűtjük.
Nagyobb tálban Összekeverjük a rizsecetet a szójaszósszal, a mézzel és a szezámolajjal. Beleforgatjuk a gombás tésztát és a pirított szezámmagot. Jó alaposan Összekeverjük. Felhasználásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérhessenek az ízek. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése