Maxi ruhát mindenkinek! – A nyár kedvenc darabja

Azt gondolnánk, hogy a meleg nyári napokon minél kevesebb ruhát veszünk fel, annál jobb lesz a közérzetünk. De ez nem feltétlenül igaz, hiszen egy könnyű lenge maxi ruha igazán felszabadító viselet!

A maxi ruha az idei nyár kedvelt darabja, bár a korábbi trendekhez képest szokatlan lehet, hiszen régóta nem hordunk már földig érő szoknyákat. Most viszont itt az ideje elkezdeni: különböző anyagú és fazonú ruhák közül válogathatunk és a legjobb, hogy bármilyen színben megtalálhatóak. Így nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk az egyéniségünkhöz és alakunkhoz passzoló darabot.

Legyen bármilyen az alakod…
felvehetsz maxi ruhát. Lehetsz sovány, vagy kerekded: a hosszú ruha mindenképpen jól fog állni. Ráadásul egy mutatós ékszerrel akár az esti partiban is megállja a helyét. Bár a földigérő ruhánál kisebb hangsúlyt kap a cipő, a tökéletes összhatás érdekében viseljük csillogó saruval. A vékonyabb lányok a mell alatti résznél egy övvel megbolondíthatják az összeállítást.

Göbölyded idomok?
A maxi ruhával tökéletesnek érezheted magad, csupán néhány apróságra érdemes odafigyelni. Ha olyan modellt választasz, amely húzott, akkor fontos, hogy a mell alatti résznél legyen benne a húzás, ne a deréknál vagy a csípőnél, mert az kiemeli az előnytelen részeket. Érdemesebb egyszínű helyett valami bohókás, apró mintás vagy színes darabot választanod, így az előnyös részekre irányíthatod a figyelmet.

A ruha választásánál fontos szempont a szabásvonal: az egyenes, illetve A vonalú darabok a teltebbeknek is előnyös viselet lehet, ellenben a középen buggyos, alul szűkülő darabokkal, hiszen azok kiemelik a nem kívánt testrészeket.

Az elegánsabb anyagból készült ruhát felvehetjük az esti koktélozásra is, csupán egy színben passzoló magas sarkú cipőt vagy szandált kell választanunk. Ha ehhez az esti öltözékhez egy feltűzött frizurát választunk, bátran rakjunk bele egy csillogó nagyméretű csatot vagy virágot és a siker garantáltan nem marad el!

Ha sovány vagy, így viseld!
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy akin nincsenek plusz kilók, az bármit felvehet, de ez azért nem teljesen van így. Nem elég csupán soványnak lenni, tisztában kell lenni az előnyös és előnytelen területekkel.

Általában a soványabb alkatú nők kisebb mellel, de gyakran arányaiban szélesebb csípővel rendelkeznek. Nekik a csőfazonút érdemes választani, amely a mell résznél más színű. Szintén előnyös lehet, ha a mell alatti részre egy vastag övet tesznek, ezáltal optikailag nagyíthatják a mellrészt.

Vannak extrább aszimmetrikus felsőrésszel ellátott ruhák, amelyek kifejezetten a vékonyabbaknak állnak jól. A baggy, vagyis a buggyos fazon szintén szupertrendi viselet a számukra, akárcsak a felsliccelt alsó rész. Nem ajánlatos ezzel szemben a vastag pántos, zártabb darabot viselniük. A nagy csíkozások, vagy a hosszú ujjú fazonok sem a legszerencsésebbek a soványabb hölgyek számára.

A maxi ruha tökéletes kiegészítője lehet egy hosszabb nyaklánc, vagy egy monumentálisabb karkötő, illetve a most nagyon divatos laptáska is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba