Szépségápolás a nyár végén

Amire nem volt időnk a rohanó hétköznapokban, azt most bepótolhatjuk a nyári szünet vagy a szabadság alatt. Akár elutazunk nyaralni, akár otthon töltjük időnket, foglalkozzunk kicsit többet a szépségünkkel, és a nyaralás végén akár tíz évet is letagadhatunk a korunkból.




Szépségápolás a nyár végén
Szépségápolás a nyár végén

Ápold a kezeidet!

  • Most igazán megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy naponta végigmasszírozzuk a kézfejünket: egyszerűbb, ha mindjárt egy kézkrémmel tesszük, az ujjbegyeinktől kezdve a tenyerünk tövéig haladva.

  • Heti egy kézmaszk pedig a csúcskényeztetést jelenti. Miután bemasszíroztuk a kézkrémet a kezünkbe, utána vastagabb rétegben is vigyük fel, és így ücsörögjünk legalább 15 percig! Majd ismét masszírozás következik. Ha ezután nem bújunk ágyba, hanem egyéb teendőink vannak, akkor lapjaira szedett zsebkendővel finoman nyomkodjuk végig a kezünket, így garantáltan nem hagyunk majd zsíros nyomot.

A lábad (sz)épsége érdekében

  • A sok strandolás vagy a városnézés után esténként reszeljük le a megkeményedett sarokbőrt! (Ám ha ezt minden este megtesszük, akkor egy idő után figyelnünk, nehogy több bőrtől szabaduljunk meg, mint amennyitől szeretnénk, különben másnap fájni fog a sarkunk.

  • Ha épp sokat gyalogoltunk, este lábunkat kenjük be frissítő lábkrémmel. Reggelre már ugyanolyan lesz, mintha nem lenne benne az előző napok több kilométere.

  • A körmünket vágjuk egyenesre, a körömágybőrt toljuk vissza, majd krémezzük be ugyanúgy, mint a kézfejünket!

  • Amikor csak lehetőségünk adódik, polcoljuk fel a lábainkat, mert ettől javul a vérkeringésünk.

Mindent a bombatestért!

  • Már a reggeli zuhanyozás közben is sokat tehetünk azért, hogy testünk feszes legyen. Próbáljuk ki a tengeri zuhanyozást! A verdeső vízsugár és egy kevés feszesítő tusolózselé serkenti a bőr anyagcseréjét, a vérkeringésnek új lendületet ad. Ugyanezt megtehetjük este is.

  • Kényeztessük nyakunkat heti egy alkalommal gazdagon felvitt ápoló krémmel, amely lehetőleg kissé zsírosabb legyen! Ehhez azok a krémek ajánlottak, amelyek ricinus-, kukoricamag-, vagy avokádóolajat tartalmaznak. A krémet vastagon vigyük fel a nyakra és a dekoltázsra, amelyek puhasággal, feszességgel hálálják meg a gondoskodást.

  • A könyökünkről se feledkezzünk meg, mert itt mérhető le, hogy mennyire teljes és tökéletes a szépítkezésünk. Radírozás után ide is felvihetünk a gazdagabb állagú krémből, amelyet a nyakunkra is tettünk.

Nyaktorna

  • Ne feledkezzünk meg a nyakunkról, akár az utazás alatt is elvégezhetjük a következő gyakorlatot, amely nemcsak frissít, feszesíti is a bőrt:

  • Kulcsoljuk össze kezünket a tarkón, majd támasszuk nyakunkat a nyomással ellentétesen.

  • Utána tegyük a kezünket elől a nyakunkra, és próbáljuk meg a fejet előre nyomni! Mindkét alkalommal 20-20 másodpercig tartsuk a fejünket nyomva, és tízszer ismételjük meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba