Hogyan sminkelj? A profi sminkesek legjobb trükkjeit

Telt ajak, megfelelő szín, szép szemöldök – most eláruljuk neked a profi sminkesek legjobb trükkjeit




Hogyan sminkelj? A profi sminkesek legjobb trükkjeit
Hogyan sminkelj? A profi sminkesek legjobb trükkjeit

1. SZEMEKET KINYITNI!
A profik szívesebben viszik fel a szemhéjfestéket az ujjukkal, mint applikátorral. Így a szemcsék jobban megtapadnak a bőrön, nem szóródnak le a dobozból a szemhéjig vezető úton, és pontosabban is lehet felkenni őket.

2. KEVERJ NYUGODTAN!
Folyékony alapozó vagy színezett nappali krém vásárlásakor mindig ügyelj a megfelelő árnyalatra! Az alapozónak ugyanis nem barnítania kell, hanem egyenletessé kell varázsolnia a bőrt. Mindenképpen nappali fénynél teszteld! Amennyiben nem találnál rá a kívánt tónusra, egy világosabb és egy sötétebb színből nyugodtan kikeverheted magadnak a saját árnyalatodat.

3. LENYŰGÖZŐ AJKAK
Nincs annál csúnyább, mint amikor nevetés közben piros fogak villannak elő. Elkerülheted ezt a helyzetet, ha csukott szájjal rúzsozod ki ajkaidat. Ugyanis éppen a tipikus rúzsozó mosolynál fordul elő, hogy a belső részre is kerül egy kis rúzs, ami aztán felkenődik a fogakra. Végezetül nyelveddel töröld át a fogaid és ajkad közötti területet.

4. MEGKAPÓ SZEMPILLÁK
Így kerül a szemhéj helyett a szempillára a festék: a sminktükröt állítsd az asztalra. Ezáltal automatikusan lehajtod a fejed, ezzel együtt a szemhéjad is lejjebb csukódik, így a szempillafesték garantáltan a szempillákon landol! Ha valamennyi mégis mellé kerülne, nedvesíts be egy fültisztító pálcikát egy cseppnyi szemsmink-lemosóval, és töröld le a foltot.

5. TÖKÉLETES ALAP
Ahhoz, hogy a szemhéjfesték egy óra elteltével is teljes terjedelmében pompázzon, és ne csak a szemredőben gyűljön össze, sminkelés előtt színtelen púderrel kend át a szemhéjadat. Meglátod, így jobban fog tapadni.

6. MEGFELELŐ ÁRNYALAT
Rikító pink vagy inkább ragyogó piros legyen? Szájrúzs vásárlásakor elsősorban arra kell figyelni, hogy a szín illik-e az arcbőrödhöz. Hiszen mit ér a legszebb divatszín is, ha nem áll jól valakinek? A kékes beütésű orgona vagy pink árnyalatok leginkább a hűvös, világos bőrhöz passzolnak, míg a narancs, bronz vagy korall árnyalatok jobban mennek a melegebb bőrtípushoz. Ha bizonytalan vagy a bőröd típusát illetően, akkor válassz a rózsafa árnyalatai közül, azok mindenkinek illenek!

7. HALVÁNY PÍR
Az arcpirosító a legkézenfekvőbb megoldás arra, hogy kipihentnek és frissnek tűnjél. Ehhez mosolyogj bele a tükörbe, így előbukkan az arccsontod legmagasabb pontja. Erre helyezd rá az arcpirosító ecsetet, és átlósan felfelé húzd végig a halántékod irányába. A csúnya színrétegeket elkerülheted, ha a púderbe mártás után 2-3-szor a tenyered fölött kiütögeted az ecsetet, így csak annyi szín marad benne, amennyire szükséged lesz. A legtermészetesebb hatásúak a meleg, világos árnyalatok, mint pl. a sárgabarack, rózsafa vagy korall. Az arcpirosító krémnél arra ügyelj, hogy a színt csak a kiemelkedő pontra vidd fel, aztán kend is el.

8. FÉNYEZÉS
Ha túl csillogóra sikeredett volna a szájfény, egy kis fortéllyal javíthatsz a helyzeten. Fogj egy papirzsebkendőt, lágyan nyomd rá ajkadra, majd szórj rá egy kis színtelen púdert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba