Ínyenc palacsinta
Hozzávalók 8 darabhoz
3 tojás
16 dkg liszt
3 dl tej
4 teáskanál olívaolaj
só, bors
1 csokor aprított petrezselyemzöld
a töltelékhez:
15 dkg krémtúró
5 dkg tejföl
1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
8 szelet sonka
4 zsenge céklalevél vagy 2 marék rukkola saláta
5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 evőkanálnyi a paradicsom olajából
ráhány bazsalikom levél
só
bors
a tálaláshoz:
zöld levelek
paradicsom
Kézi mixerrel össze keverjük a palacsintatészta hozzávalóit, és hűtőben fél órán át pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Simára keverjük a krémtúrót a tejföllel, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, sózzuk és borsozzuk. Kis darabokra vágjuk az aszalt paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal és a finomra vágott bazsalikommal, majd elkeverjük az olajjal. Félbevágjuk a sonkaszeleteket. Megmossuk a céklalevelet, leitatjuk róla a vizet, kivágjuk a vastagabb ereket, majd kisujjnyi vastag csíkokra aprítjuk. Száraz serpenyőben 8 palacsintát sütünk a palacsintatésztából. Mindegyiket megkenjük petrezselymes krémtúróval, rászórunk néhány céklalevélcsíkot, ráfektetünk két fél sonkaszeletet, és megkenjük fél teáskanálnyi bazsalikomos paradicsommal. Szorosan föltekerjük, majd rézsútosan félbevágjuk. Paradicsommal, zöld levelekkel tálaljuk.
Tipp: melegen, hidegen egyaránt finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése