Krémes rizottó füstölt lazaccal
1 db hagyma (kockákra vágva), 1 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma (zúzott), 35 dkg rizottó rizs, 1,5 l zöldségleves, 1 doboz (175 g) metélőhagymás sajtos szendvicskrém, 17 dkg füstölt lazac (csíkokra vágva), 1 db citrom
Elkészítés:
A kockákra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzátesszük a fokhagymát és a rizst, és folyamatos keverés mellett addig pároljuk, amíg a rizs kissé áttetszővé válik.
Ekkor 4 dl zöldséglevessel felöntjük, és lassan főzzük, addig, amíg a rizs a folyadékot fel nem veszi. A levest apránként, kis mennyiségekben adjuk hozzá, hogy a rizs gyorsan felvehesse a folyadékot. Lassan főzzük tovább addig, amíg a rizottó el nem éri a kívánt állagot.
Lassú tűzön, keverés közben felolvasztjuk a szendvicskrémet a rizottóban, és hozzáadjuk a füstölt lazacot. A citromhéj felét lereszeljük, és kevés lével a rizottóhoz adjuk. Tetszés szerint díszítsük rukkolával, és tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése