A legfinomabb rizottós receptek

Rizottó alaprecept

Sokan imádják, mégsem főznek otthon rizottót, mert nem ismerik készítésének a titkát. A fortély pedig a speciális, rizottóhoz való rizsfajtában (az eredeti olasz rizottó receptekben a leggyakrabban arborio, a baldo és a carnaroli rizsfajtákat használnak, de természetesen bármely más rizottó készítéséhez alkalmas rizsfajtával is elkészíthetjük a rizottót), és magában az elkészítés módjában rejlik: ha apránként öntjük fel a rizst a forró alaplével, finomabb, krémesebb, ízesebb lesz az étel.

A rizottó főzésekor a leggyakrabban fellépő hiba a túlságosan sokáig főtt, szinte már szétomló rizs. Ha elfogyott az előírt folyadékmennyiség, azonban a rizsszemek nem főttek meg, vegyük le a főzőlapról, fedjük le, a foró rizs így tovább párolódik, puhul saját gőzében. Amikor a rizs már üveges, akkor kezdjük a folyadékot – először a bort, majd csak utána az alaplevet – fokozatosan, merőkanalanként a fazékba önteni, emellett nem árt betartani még egy fontos szabályt: egy tökéletes rizottó a készítőjétől megköveteli a türelmes és fáradhatatlan keverést.
  1. Rizottó alaprecept
  2. Csirkemájas rizottó
  3. Krémes rizottó füstölt lazaccal
  4. Sütőtökös rizottó
  5. Spenótos rizottó sült karajjal

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba