Olcsó fogfehérítés otthon

A drága fogászati kezelések helyett megfelelő táplálkozással tegyél mosolyod szépségéért!

Olcsó fogfehérítés otthon

A ragyogó mosoly minden tekintetett az arcodra vonz, és ehhez elengedhetetlenek a fehér fogak. A mindennapi tea-kávé és egyéb ételek, vagy akár a dohányzás is nyomot hagy az ember fogain. Hogy az ilyen elszíneződésektől megszabaduljunk, szakemberhez kell fordulni. De egy-egy fogfehérítő eljárás mind a fogorvosnál, mind a drogériákban kapható változatban elég borsos áron érhető el.

Mit tegyünk, ha jelen pillanatban nincs keretünk, ilyen költséges módszerekre? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád; csupán az éléskamrádban kell körbenézni!

Gyümölcsben az erő!
Ha étkezés után elrágcsálsz egy zöldalmát, azzal nem csak az emésztésedet segíted, de a gyümölcssav a mosolyod is megszépíti. Az almasav ugyanis segít legyőzni a fogak felszíni elszíneződését. Ugyanilyen hatással van a szőlő és az eper is (csak sajnos utóbbinak épp nincs szezonja). A legerősebb pedig a citrom, melynek levével öblögetve, nemcsak a fogad lesz fehérebb, de a leheleted is sokkal üdébb lesz.

Kerüld a feketét!
A fogaink elszíneződésének fő okozói; kávé, tea, bor és dohányzás. Ugye-ugye? Valamelyikben biztos Te is érintett vagy. Érdemes átgondolni megéri-e mosolyod szépségét kockára tenni. Csökkents a napi „beviteled” minimálisra, a dohányzást pedig felejtsd el, hisz nemcsak a fogaidat károsítod vele.

Szódabikarbóna
Igazi házi praktika, amit már nagyanyáink is használtak. A szódabikarbónás fogmosás (kevés port a fogkefére szórva, finoman átdörzsölve) heti 1-2 alkalommal csodákra képes. De csak mértékkel és óvatosan, mert ha túlzásba visszük a fogzománc is károsodhat tőle!

Egy pohár víz
A legegyszerűbb tanács; étkezés után igyál egy pohár vizet! Leöblíted vele a fogaidon rekedt ételmaradékot, és az egyéb nemkívánatos dolgokat is. Igaz nem egy fogmosás, de ha épp nincs kéznél semmi, sokat segíthet!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba