2011-2012 Téli csizmák I.

A csizmaidőszak egyértelmű jele, amikor reggelente a lépteink alatt roppannak a megderesedett fűszálak. Idén imádjuk a szőröset, odáig vagyunk az éksarokért, de azt sem bánjuk, ha a természetességet sugárzó anyagok helyett inkább lakkbőrbe bújtatjuk a lábainkat. A kép vegyes, mégis van hét olyan fazon, amelyek nélkül ez a tél elképzelhetetlen.

Fűzős

2011-2012 téli csizma trend

Néhány szezonnal ezelőtt boszorkánycipőként tipegtek be a fűzős fazonok a divatba, és azóta egyre népszerűbbek. A klasszikus fűző mellett idén nagy kedvenc a bakancsokat idéző kialakítás is. Ez utóbbiaknál a nőiesség érdekében a magas vagy éksarok kötelező.

Bokacsizma


A tél nem múlhat el bokacsizma nélkül, amely a száraz és enyhe téli napokon lehet ideális választás. Érdemes a fekete vagy a sötétszürke mellett a gyönyörű, intenzív színű darabok között is nézelődni, amelyek többsége - a szín ellenére - szintén jól kihasználható.

"Ékes"


A szezon egyértelmű kedvence az éksarok, amely szinte minden fazonnál feltűnik a bokacsizmától kezdve a térdcsizmáig, a fűzőstől a csatosig. A látszólag robosztus, viselve könnyű és stabil darabok egyszerre csajosak és nagyon kényelmesek.

Lakkbőr

lakk csizmák-tren 2011

A tervezők idén télre szado-mazo jelmezbe bújtatott szobalányokat, sofőröket és inasokat is a kifutóra álmodtak. A fétishozzávalók közül egyelőre a lakkbőrnek jutott nagy szerep az utca divatjában is: egyre-másra tűnnek fel a fényes csizmák és magas szárú cipők.

Szőrös


Idén a szőrös láb nemhogy ciki, hanem kifejezetten divatos - elég csak megnézni a csizmaválasztékot. Puha szőr boríthatja a csizma száját, szőrmecsík futhat végig a csizma szárán, de azon sem lepődünk meg, hogy vannak, akik a jetilábra emlékeztető darabba szeretnek bele.

Velúr


Velúrból és nubukból készülnek a legkényelmesebb bőrcipők, mégis kevesen merik bevállalni a kényesnek titulált darabokat. Pedig a megfelelő impregnálás, egy velúrkefe, velúrradír és a bőrhöz való spray rendszeres használata ezeket a darabokat is ugyanolyan hosszú életűvé teszi, mint a többi cipőt.

Lovagló


A klasszikus lovagló csizma idén az egyszerűbbnél is egyszerűbb vonalvezetésű, a színek merészebbek. A megszokott fekete és sötétbarna helyett bordó, csauszínű, kakaó, galambszürke, de akár vajszínű változattal sem lőhetünk mellé.

Megjegyzések

  1. Nagyon szépek a bókacsizmák, kell nekem, persze karácsonyra!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba