Almás-földimogyorós rétes

Almás-földimogyorós rétes
Almás-földimogyorós rétes
Hozzávalók (kb. 20 szelet):

Tésztához:
200 g búzaliszt
1 csipet só
50 ml langyos víz
1 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál napraforgóolaj

Töltelékhez:
100 g sózatlan földimogyoró
1 kg alma
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál citromlé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű-gríz
400 ml tej
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt fahéj

Ezenkívül:
150 g mogyorókrém
30 g Rama
porcukor (szóráshoz)

Előkészítés:
A földimogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, és durva darabokra törjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy keverőtálban hozzáadjuk a citromlevet és a vanillincukrot. A tepsit (kb. 50x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Egy kis főzőedényben vizet forralunk, majd kiöntjük, és szárazra töröljük. A tésztát sütőpapírral együtt a forró edénybe helyezzük, lefedjük, és 30 percig pihentetjük.

A vaníliaízű grízpudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de csupán 400 ml tej és az 50 g cukor hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a szerecsendiót és a fahéjat is. Majd a kihűlt pudingot a mogyoróval együtt az almához keverjük.

A mogyorókrémet egy főzőedényben enyhén felmelegítjük. Egy másik főzőedényben a margarint is megolvasztjuk. Egy enyhén lisztezett konyharuhán a tésztát elnyújtjuk, és a mogyorókrémmel megkenjük. A tölteléket a tésztán elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleit szabadon hagyjuk. A tészta széleit visszahajtjuk és a hosszabbik oldaltól indítva feltekerjük. A tésztát varrattal lefelé fordítva a tepsibe helyezzük és az olvasztott margarin felével megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült süteményt azonnal megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és porcukorral vastagon meghintjük.

Tipp:
A rétest vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
A töltelékhez sózott földimogyorót is használhatunk, de ekkor a mogyorót már ne pirítsuk meg.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba