Az ajkak réme: A herpesz kezelése házilag

Az ajkak réme: A herpesz kezelése házilag
A herpesz az ajkakon megjelenő, vírusos eredetű hólyagos megbetegedés. Ezt a betegséget az I-es típusú herpesz szimplex vírus okozza - a nemi szerven megjelenő társát a II-es típusú vírus. Kialakulása az ajak körüli bizsergéssel kezdődik, majd apró, égő fájdalommal kísért hólyagokkal folytatódik. Ezek a későbbiekben kifakadhatnak, sárgás pörköt hagyva maguk után.

Sajnos véglegesen nem lehet megszabadulni tőle, ám néhány házi gyógymód segítségével megakadályozhatod a kiújulást, illetve felgyorsíthatod a gyógyulási időt.


A herpesz kialakulásának okai

A herpeszt vírusfertőzés okozza: miután a kórokozó bekerült a szervezetedbe, sajnos már nem tudsz megszabadulni tőle. Ha tehát egyszer már előfordult nálad, a későbbikben is számíthatsz rá.

A hólyagok akkor jelentkeznek, amikor az immunrendszer fertőzés, láz következtében legyengül, de fáradtság, menstruáció, stressz, esetleg erős napsütés is előidézhetik visszatérését. Csak akkor fertőz, amikor éppen kiújult.

A herpesz tünetei


  • Viszkető, bizsergő érzés az ajkakon.
  • Érzékeny, folyadékkal telt hólyagok a száj körül.
  • Ritkán influenzára emlékeztetető tünetek is jelentkeznek.

Így kezeld házilag!


Teafaolaj
Teafaolaj
Keverj össze teafaolajat azonos mennyiségű olívaolajjal, és tedd a herpeszre naponta kétszer vagy háromszor. A teafaolaj hatékony természetes fertőtlenítőszer - a gombák, vírusok és baktériumok ellen egyaránt hatékonyan alkalmazhatod.

Cink
Szedj naponta 15 milligramm cinket. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy ez az ásványi anyag meggátolja a vírus szaporodását. A cink egyaránt erősíti az immunrendszert, illetve az ajak és a szájüreg felszíni szöveteit.

Ecet
Próbálkozhatsz ecettel, almaecettel is. A savas kémhatású folyadékban ugyanis a vírusok nem érzik jól magukat. Amint először észleled a herpesz közeledtét jelző bizsergést, márts ecetbe egy vattalabdát, majd helyezd az érintett területre. Ezt ismételd meg naponta többször.

Citromfű
A citromfű illóolaja olyan összetevőket tartalmaz, melyek bizonyítottan gátolják a herpesz vírus működését. Egy német vizsgálat szerint a rendszeresen citromfűolajat használó, herpeszben szenvedő emberek körében jóval ritkábban aktiválódott a vírus, ha meg is jelent, nem fejlődött ki.

Jég
Tegyél jeget a herpeszre. A hideg leviszi a duzzanatot, ráadásul enyhíti a fájdalmat is. Ha elég korán - már a herpeszt jelző bizsergés első jelére - alkalmazod ezt a hűs trükköt, könnyen megúszhatod egy kisebb hólyaggal.

Olívaolaj
Az olívaolaj remek bőrápoló. Összekeverheted szárító hatású ecettel vagy teafaolajjal, majd vidd fel a herpeszre. Önmagában nem segít a vírus okozta elváltozáson, de más hatékony házi szerrel kiegészítve gyorsítja a gyógyulást.

Aciclovir tartalmú kenőcs
Vásárolj vény nélkül kapható aciclovir tartalmú kenőcsöt. Amint megérzed az ajakherpesz közeledését jelző bizsergést, kezdd el használni. Kend a krémet öt napon át, naponta ötször az érintett területre. A gyógyszer még időben meggátolhatja a hólyag megjelenését. Ha nincs is ilyen szerencséd, mindenképpen gyorsabban tünteti el, és ráadásul csökkenti a fájdalmat is.

Irány az orvos!

Amennyiben először jelentkezett a herpesz, és két hétnél tovább tart, érdemes orvoshoz fordulnod - valószínűleg immunrendszered nagyon legyengült.

Akkor is keresd fel a háziorvost, ha évente négy vagy akár több alkalommal kiújul, illetve a herpeszt láz vagy a nyirokcsomók megnagyobbodása kíséri.

Megjegyzések

  1. Herpeszre nagyon jó a propolisz. Bármilyen formában. Jó kis vírusölő. Én a herstat propolisz kivonatot tartalmazó krémet használom.
    Felmérések szerint a herpeszesek kb. kétharmada elégedetlen a piacon elérhető kezelésekkel, ez nem véletlen! A herpeszkrémek nagy része ugyanis CSAK vírusölő: csak a fertőzés bizsergő első napján hatnak, amikor a vírus szaporodik. Ha már kijött a hólyag, késő vírusöléssel foglalkozni: sokkal inkább olyan herpeszkrém kell, ami a herpesz minden szakaszában hatásos úgy, hogy gyógyítja a sebet, csökkenti az égő fájdalmat és fertőtlenít. A propolisz például vírusölő hatása mellett jól ismert fertőtlenítő, sebgyógyító és fájdalomcsillapító tulajdonságairól is.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a tanácsaidat! Köszönöm,hogy meglátogattál.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szívesen, gondoltam másnak is hasznosak lesznek az információk.

    VálaszTörlés
  4. Dr. UZAI gyógynövényes gyógymód egy megbízható gyógyítás Herpes 1 & 2 Vírus Kapcsolat +2348114033497

    Szeretném megmondani a világnak, hogy Dr. UZAI gyógyítja a HERPES 1 & 2 VIRUSJÁT, mint 3 éve Most már fájdalmat éreztem a HERPES 1 & 2 VIRUS-tól, de egy nap, amikor szörföltöttem az interneten keresztül jöttem bizonyságot az interneten arról, hogyan Dr.UZAI Cure herpeszes beteg és HIV / AIDS beteg, úgy döntöttem, megpróbálom megnézni, hogy gyógyíthatja-e Herpes 1 és 2 gyógymódomat, és követi az utasításokat, amelyet nekem adott, a legnagyobb meglepetésem után, küldje el nekem a TSMITH SHIPPING SERVICE segítségével, 2 hét után és három nappal a gyógynövény használatával mentem a herpesztől. Most a Herpes 1 és 2 negatív. Most vagyok itt, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy nem vagyok több Herpes Beteg, és most annyira boldog vagyok, egy nagy gyógynövény, amely kezeli és gyógyítja az összes olyan betegséget, mint például a HEPATITIS B CURE VAGY HIV / AIDS OR CANCER kapcsolatba velünk E-MAIL: druzaiherbalcure@gmail.com Vagy tudod Whats-app him +2348114033497 Köszönöm a DR. UZAI az isteni munkához, amit az életemben tettél.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba