Diós-marcipános csiga

Diós-marcipános csiga - Receptes süti - A nök lapja
Diós-marcipános csiga
Hozzávalók (kb. 20 db):
Tésztához:
150 ml tej
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
125 g Rama
1 tojás (közepes méretű)
80 g méz
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
1 késhegynyi őrölt kardamom
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Töltelékhez:

100 g Dr. Oetker Marcipán massza
4 evőkanál sárgabarack lekvár
125 g mazsola
2 evőkanál Dr. Oetker Aroma rum
50 g darabolt mogyoró
50 g darabolt dió

Mázhoz:

1 tasak Dr. Oetker Cukormáz marcipánízű
3-4 teáskanál víz (kb. 20 ml)

Ezenkívül:

1 tojásfehérje (közepes méretű)

Előkészítés:

A tejet meglangyosítjuk. A diót és mogyorót apróra daraboljuk, a mazsolát meglocsoljuk a rum aromával. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk (kb. 5 perc). A tésztát meleg helyen letakarva
kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő.

A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a sárgabarack lekvárt, és konyhai robotgéppel összekeverjük.
A tésztát liszttel meghintjük, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd téglalap alakúra (kb. 40x30 cm) nyújtjuk. A lapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk. Mazsolával, dióval, mogyoróval megszórjuk, majd hosszanti irányból indítva feltekerjük.
A tésztahengerből 2 cm-es szeleteket vágunk. A tésztacsigákat a tepsibe helyezzük, és meleg helyen pihentetjük, amíg a tészta láthatóan megnő. Sütés előtt a csigákat tojásfehérjével megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc

A süteményt sütés után sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A cukormázat a vízzel alaposan elkeverjük úgy, hogy sima masszát kapjunk. A mázat a csigákra csurgatjuk és hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:


A tészta fagyasztva hosszú ideig eltartható.

Ha csak egy tepsink van, akkor a csigákat sütőpapírra fektetve készítsük elő, és amint kisült egy adag, rögtön ráhúzhatjuk a következőt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba