Sültalmás tiramisu recept

Hozzávalók:
Tésztához:
2 tojás (közepes méretű)
50 g porcukor
250 g liszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g méz
1 teáskanál fahéj
fél teáskanál szegfűszeg
2 teáskanál kakaópor
2-3 evőkanál tej

Töltelékhez:
800 g alma
3 evőkanál citromlé
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
100 ml almalé
125 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
50 g mandulaforgács

Krémhez:
500 g mascarpone krémsajt
500 g sovány túró
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Ezenkívül:
3 evőkanál cukor
50 g mandulaforgács
8-10 evőkanál almalé

Előkészítés:
A mézet meglangyosítjuk. Az almát meghámozzuk, kis kockára vágjuk. A mazsolát a rumaromával áztatjuk. Egy magasabb falú tálat (kb. 30x15 cm) előkészítünk. A tepsit (kb.15x25 cm) zsírozzuk és enyhén lisztezzük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral habosra verjük, majd folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk a langyos mézet és a tejet. A liszttel elkeverjük a sütőport, őrölt fahéjat, szegfűszeget és a kakaóport, rászitáljuk a tojáshabra, és jól összedolgozzuk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés után a süteményt a formából kivesszük, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A felkockázott almát egy főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és kb. 5-7 percig közepes lángon pároljuk. A desszertöntetet az almalével elkeverjük, hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet felfőzzük. Az edényt a tűzről lehúzzuk. Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, fahéjat, mandulaforgácsot és hagyjuk a masszát kihűlni. A krémhez a mascarpone krémsajtot, a túrót, a Bourbon vaníliás cukrot egy keverőedényben alaposan összekeverjük.

A mézes süteményt 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az előkészített tálban a szeleteket egymás mellé fektetjük, és almalével meglocsoljuk. Az almás tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, majd a krémmel befedjük. A tiramisut 4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Egy teflonedényben a cukrot megolvasztjuk, hozzáadjuk a mandulaforgácsot és addig keverjük, amíg a mandulát az olvasztott cukor befedi. A masszát sütőpapírra terítve hűlni hagyjuk. A cukros mandulát egy nyújtófa segítségével összezúzzuk és tálalás előtt a tiramisura szórjuk.

Tipp:
A sütemény elkészítéséhez használhatunk készen kapható, friss mézeskalács tésztát vagy babapiskótát is.


Alsó és felső sütés: kb. 180 ¨C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 ¨C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-18 perc

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel

Bőrgomba, körömgomba