Karácsonyi muffin - Ünnepi recept

Karácsonyi muffin - ünnepi recept
Hozzávalók:
Tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
50 g Dr. Oetker Marcipán
1 tojás
150 ml tej
50 ml napraforgóolaj

Krémhez:
200 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás Cukor
100 g fehér csokoládé

Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Hópehely
Dr. Oetker Dekor Gyöngy mini

Előkészítés:
Egy tepsibe (kb. 30x40 cm) állítjuk a dobozban lévő muffin sütőformákat. A sütőt előmelegítjük. A marcipánmasszát apró darabokra vágjuk.

Elkészítés:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a tejet és az olajat, és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a marcipánt és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült muffinokat a formában hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez egy keverőedényben a tejszínt elkeverjük a bourbon vaníliás cukorral, és felhabosítjuk. A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és lassan a krémbe forgatjuk.
A krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk.
Díszítéshez tetszés szerint a cukorból készült Dekor hópelyheket és Dekor gyöngyöt használhatjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15-20 perc

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Használati utasítás sértődékenyekhez

Krémes méhcsípés

A Sugarloaf egykori énekesnője megmutatta bájait! - képekkel